Pentru ca au aparut prunele, nu se putea sa nu pregatesc acest crumble cu prune. De data aceasta am incercat combinatia de prune, migdale si faina de ovaz fara gluten, pentru a evita glutenul. Daca doriti, puteti inlocui zaharul cu un indulcitor.
Te asigur ca pofta de dulce va fi alungata de aromele acestui crumble.
Pe blog veti gasi si crumble cu prune, mere si nuci, crumble cu dovleac si nuci, crumble cu mere si zmeura, crumble cu nectarine si afine.
Crumble cu prune si migdale
Un desert fara gluten, usor, rapid si parfumat!
Echipament
- tava cuptor 20×30 cm
Ingrediente
- 1 kg prune (cantitate neta, fara samburi)
- 1½ lgt scortisoara
- 2 lgt faina tapioca sau amidon
- 50 g zahar muscovado
Crusta:
- 150 g faina migdale
- 100 g faina ovaz
- 40 g zahar muscovado
- 70 g unt moale
Instructiuni
- Se spala, se scot samburii din prune si se pun intr-un castron.
- Peste prune se adauga scortisoara, faina de tapioca sau amidon, zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pana cand terminam crusta nisipoasa.
- Pentru crusta, macinam migdalele si le transformam in faina.
- Punem faina de migdale intr-un castron, adaugam faina de ovaz, zaharul, untul moale si il incorporam cu mana.
- Transferam compozitia cu prunele in vasul pentru cuptor, acoperim cu compozitia nisipoasa de cumble si introducem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute.
- Se poate servi simplu, cald sau rece, cu inghetata, iaurt sau smantana.
Observatii
Pentru o varianta de post, cele 70 g de unt pot fi inlocuite cu 50-60 g ulei cocos. Faina de tapioca poate fi inlocuita cu amidon. Pentru o dieta fara gluten, aveti grija sa cumparati fulgi de ovaz pe care sa fie specificat acest lucru
Tried this recipe?Let us know how it was!
Sper ca v-am facut pofta si ca veti incerca reteta.
Toate cele bune, Alina
Leave a Reply