Nimic nu se compara cu un desert din nectarine bine coapte, alaturi de migdale rumenite la cuptor, iar daca pregatirea desertului iti ia mai putin de 15 minute, atunci totul este perfect. Il mai lasi la cuptor si cam asta ar fi tot.
Crumbelul este un desert versatil, se poate pregati cu fructe de sezon sau congelate, poate fi aromat cu scortiosara, vanilie, cardamom, ghimbir, coaja de portocale sau lamaie etc.
Poate fi servit ca atare, simplu, cald sau rece, cu iaurt, smantana sau inghetata, la mic dejun sau ca si desert.
Noi l-am servit cald, cu smantana de la Artesana. O bunatate, ce mai!
Crumble cu nectarine si afine
Echipament
- tava 30×20 cm
- cuptor
Ingrediente
Compozitia
- 1,250 kg nectarine
- 300 g afine
- 50 g zahar muscovado
- 3 lg zeama lamaie
Crusta:
- 100 g fulgi ovaz (fara gluten)
- 200 g faina migdale
- 1 lgt scortisoara
- 50 g zahar muscovado
- 70 g unt moale
Instructiuni
- Pornim cuptorul si il preincalzim la 180°C.
- Spalam fructele si taiem nectarinele in felii si le punem intr-un castron.
- Peste nectarinele feliate punem afinele, zaharul, scortisoara, zeama de lamaie, amestecam si dam deoparte pana cand pregatim crusta.
- Pentru crusta, punem intr-un bol, fulgii de ovaz, faina de migdale pe care om obtinut-o macinand migdalele la Thermomix, apoi punem zaharul, untul moale si amestecam.
- Pentru asamblare, punem in tava, compozitia cu fructe, apoi acoperim cu compozitia de crusta si dam la cuptor pentru aproximativ 45-50 minute.
Daca vreti sa mai incercati si alte retete de crumble, dati click aici: crumble cu prune, mere si nuci, crumble cu mere si zmeura, crumble cu rubarba si capsuni, crumble cu dovleac.
Pana la o noua revedere, va doresc toate cele bune!
Alina
Leave a Reply