In luna mai, promovata ca si luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara gluten, Alimente Speciale.ro alaturi de The Smart Cuisine si 11 bloggeri culinari, isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentație. #ManancResponsabil este o campanie cu retete pentru persoanele cu regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici. De data aceasta am facut crumble cu rubarba si capsuni, o reteta numai buna pentru cei cu intoleranta la gluten.
- Compozitia:
- 200 gr rubarba (cantitate neta – deja curatata)
- 250 gr capsuni (cantitate neta – deja curatati)
- 70 gr zahar de cocos
- 15 ml zeama lamaie
- 20 gr faina de tapioca
- Crusta:
- 50 gr migdale tocate
- 35 gr faina migdale
- 60 gr faina fara gluten
- 60 gr zahar cocos
- 40 ml ulei cocos
- Am curatat si spalat rubarba si am taiat-o in bucati de 1 cm grosime.
- Am taiat coditele capsunilor, i-am spalat si i-am taiat in 4.
- Intr-un castron am pus rubarba tocata si capsunii taiati.
- Peste rubarba si capsuni am presarat zaharul, zeama de lamaie si faina de tapioca.
- Faina de tapioca am obinut-o prin macinarea boabelor de tapioca la rasnita de cafea.
- Am amestecat totul si am lasat sa stea 30 minute.
- In acest timp am pus intr-un castron migdalele tocate, faina de migdale, faina fara gluten, zaharul, uleiul de cocos si am amestecat.
- Compozitia obtinuta pentru crusta este una nisipoasa.
- Am impartit compozitia cu rubarba si capsuni in 5 vase mai mici iar deasupra am acoperit cu compozitia pentru crusta.
- In cuptorul preincalzit, am lasat vasele pentru aproximativ 25-30 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
- Crusta va deveni usor maronie.
Savurati pe-ndelete!
P.S. Inca poti comnada cartea mea cu 54 de retete, cu si fara foc, deserturi raw si preparate vegane, sarte, chiar aici.
Patricia says
Ff bun! Eu am folosit faina de ovaz + cocos in locul fainii fara gluten caci nu aveam. De asemenea, pe langa migdalele tocate am pus si cativa fulgi de ovaz. Ma gandeam ca acest crumble poate fi facut si cu capsuni doar, avand in vedere ca rubarba nu este mereu la indemana. Felicitari pt reteta!
Alina Stan says
Daaaa, si mie imi place foooarte mult crumble! Il poti face cu orice fructe, insa mie imi place mult aceasta combinatie intre rubarba si capsuni. Ma bucur ca ti-a placut si iti multumesc pentru felicitari 🙂
Zi cu soare!