Crumble cu rubarba si capsuni

crumble-cu-rubarba-si-capsuni

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Chec/Prajituri, Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete vegane (de post) by Alina Stan2 Comments

In luna mai, promovata ca si luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara gluten, Alimente Speciale.ro alaturi de The Smart Cuisine  si 11 bloggeri culinari,  isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentație.  #ManancResponsabil este o campanie cu retete pentru persoanele cu regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici.  De data aceasta am facut crumble cu rubarba si capsuni, o reteta numai buna pentru cei cu intoleranta la gluten.

crumble-cu-rubarba-si-capsuni

 

Crumble cu rubarba si capsuni
 
Autor:
Ingrediente
  • Compozitia:
  • 200 gr rubarba (cantitate neta - deja curatata)
  • 250 gr capsuni (cantitate neta - deja curatati)
  • 70 gr zahar de cocos
  • 15 ml zeama lamaie
  • 20 gr faina de tapioca
  • Crusta:
  • 50 gr migdale tocate
  • 35 gr faina migdale
  • 60 gr faina fara gluten
  • 60 gr zahar cocos
  • 40 ml ulei cocos
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am curatat si spalat rubarba si am taiat-o in bucati de 1 cm grosime.
  2. Am taiat coditele capsunilor, i-am spalat si i-am taiat in 4.
  3. Intr-un castron am pus rubarba tocata si capsunii taiati.
  4. Peste rubarba si capsuni am presarat zaharul, zeama de lamaie si faina de tapioca.
  5. Faina de tapioca am obinut-o prin macinarea boabelor de tapioca la rasnita de cafea.
  6. Am amestecat totul si am lasat sa stea 30 minute.
  7. In acest timp am pus intr-un castron migdalele tocate, faina de migdale, faina fara gluten, zaharul, uleiul de cocos si am amestecat.
  8. Compozitia obtinuta pentru crusta este una nisipoasa.
  9. Am impartit compozitia cu rubarba si capsuni in 5 vase mai mici iar deasupra am acoperit cu compozitia pentru crusta.
  10. In cuptorul preincalzit, am lasat vasele pentru aproximativ 25-30 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
  11. Crusta va deveni usor maronie.

Savurati pe-ndelete!

crumble cu capsuni

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Crumble cu rubarba si capsuni
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Patricia

    Ff bun! Eu am folosit faina de ovaz + cocos in locul fainii fara gluten caci nu aveam. De asemenea, pe langa migdalele tocate am pus si cativa fulgi de ovaz. Ma gandeam ca acest crumble poate fi facut si cu capsuni doar, avand in vedere ca rubarba nu este mereu la indemana. Felicitari pt reteta!

    1. Alina Stan

      Daaaa, si mie imi place foooarte mult crumble! Il poti face cu orice fructe, insa mie imi place mult aceasta combinatie intre rubarba si capsuni. Ma bucur ca ti-a placut si iti multumesc pentru felicitari :)
      Zi cu soare!

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: