Acest crumble cu dovleac si nuci pecan a venit intr-o zi in care copiii isi doreau o placinta cu dovleac insa nu aveam timp pentru a face, asa ca am improvizat si a iesit acest desert usor si rapid de facut. Dovleacul aromat si crusta usor crocanta cu fulgi de ovaz si nuci pecan s-au combinat perfect 🙂
Dovleacul are proprietati nutritive deosebite, este gustos si este destul de ieftin pentru a-l folosi in cat mai multe deserturi.
Crumble cu dovleac si nuci pecan
Ingrediente
- 1.400 gr dovleac placintar cantitate neta - deja curatat si ras
- 4 linguri zahar cocos 70 gr sau dupa gust
- 1 1/2 lingurita scortisoara
- 10 gr ghimbir ras
- 100 gr nuci pecan tocate
- 100 gr fulgi ovaz fini
- 6 linguri sirop artar 80 gr
Instructiuni
- Am spalat dovleacul, l-am curatat de coaja, l-am taiat in bucati mai mici si l-am introdus in robotul de bucatarie, Thermomix.
- Am pornit cuptorul la 200 grade Celsius.
- Am maruntit dovleacul cam de marimea bobului de mazare insa il puteti da si pe razatoarea mare.
- Am adaugat zaharul de cocos, scortisoara, ghimbirul ras pe razatoarea mica si am amestecat totul.
- Am transferat compozitia in vase mai mici.
- Intr-un castron am pus nucile pecan tocate, fulgii de ovaz fini si siropul de artar.
- Am amestecat totul si am pus aceasta compozitie peste dovleacul din vase.
- Am pus vasele in cuptorul incins si le-am lasat pentru aproximativ 25-30 minute.
- Fulgii isi vor schimba culoarea si vor deveni crocanti.
- Daca vi se pare ca se fulgii si-au schimbat prea mult culoarea, puteti pune o foaie de copt deasupra vaselor.
Tried this recipe?Let us know how it was!
[…] 3.5.3208 Daca iti place dovleacul, nu ezita sa incerci si cumble cu dovleac si nuci pecan. […]