Crumble cu prune, mere si nuci

crumble, mere, prune, nuci

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Chec/Prajituri, Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete vegane (de post) by Alina Stan4 Comments

Crumble cu prune, mere si nuci este o retea care aduce toamna la tine acasa. Miresme imbietoare de nuca si scortiosara, toate intr-un singur desert simplu si usor de facut. Merita sa-l incercati :)

crumble, prune

5.0 from 1 reviews
Crumble cu prune, mere si nuci
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 5
Ingrediente
  • 330 gr mere curatate si taiate bucati (cantitate neta - mere deja curatate de coaja si cotor)
  • 330 gr prune fara samburi si taiate in 4 (cantitate neta - prune fara samburi)
  • 15 gr zeama lamaie
  • 20 gr faina tapioca
  • 25 gr zahar cocos
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • ⅛ linguritanucsoara
  • Crusta:
  • 100 gr nuca romaneasca tocata
  • 40 gr faina ovaz
  • 50 gr zahar cocos
  • 40 gr ulei cocos
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am spalat merele, am curatat coaja, le-am scos cotorul si le-am taiat in bucati de aproximativ 2 cm.
  2. Am spalat prunele, le-am scos samburii si le-am taiat in 4.
  3. Am pus intr-un castron merele si prunele taiate, am pus zeama de lamaie, faina de tapioca, zaharul de cocos, scortisoara, nucsoara si am amestecat.
  4. Daca nu aveti faina de tapioca, puteti rasni perle de tapioca pentru a obtine faina.
  5. Am lasat aceasta compozitie sa stea putin pana cand am facut compozitia pentru crusta.
  6. Pentru a obtine crusta am tocat nuca insa nu foarte fin. Eu am lasat-o cam de marimea bobului de mazare.
  7. Am pus nuca tocata intr-un castron, am adaugat faina de ovaz, zaharul, uleiul de cocos si am amestecat cu spatula.
  8. Daca nu aveti faina de ovaz puteti rasni fulgii de ovaz sau puteti sa puneti chiar fulgi de ovaz.
  9. Am impartit compozitia cu prune si mere in castroane mai mici iar deasupra am pus compozitia facuta pentru crusta.
  10. Am pus vasele la cuptorul incins si am lasat pentru 25 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.

crumble, nuca

O alta reteta foooarte buna de crumble este cea cu rubarba si capsuni :)

 

Pe curand!

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Crumble cu prune, mere si nuci
Publicata pe
Nota medie
3.5 Based on 10 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Oana

    Am o mica intrebare :) Faina de tapioca poate fi inlocuita si cu amidonul de porumb? 😀

    1. Alina Stan

      Da, Oana se poate inlocui cu amidon de porumb. Sa-mi spui daca ti-a placut :)
      Seara buna si weekend frumos!

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: