Supa crema de ciuperci cu cimbru

ciuperci

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post), Supe/Ciorbe by Alina Stan2 Comments

ciuperci, cimbru

 

Ciupercile sunt considerate “carnea sanatoasa a pamantului”, ele facand parte din categoria fungilor. Ciupercile cresc si fara lumina solara, contin fibre, proteine si minerale, 80% din volumul lor fiind apa. Organismul uman, valorifica 90% din calitatile ciupercilor, pe cand din carne nu poate lua decat aproximativ 40%.  Pentru a digera carnea avem nevoie de aproximativ 8 ore, insa ciupercile necesita doar a zecea parte din acest timp pentru a tranversa organismul uman, deci consumul de energie necesar digestiei va fi si el mai mic.

 

ciuperci

 

Ingrediente pentru 10 portii:

  • 4 linguri ulei 
  • 120 gr ceapa tocata (2 cepe medii)
  • 5 catei usturoi tocati
  • 6 crengute cimbru proaspat
  • 120 gr cartofi taiati cubulete
  • 500 gr ciuperci pleurotus taiate bucati
  • 500 gr champignon taiate bucati
  • 1,5 l supa de legume ( o obtinem prin fierberea in 1,8 l apa cu sare pentru 30 minute a 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceapa, o telina medie)
  • sare
  • piper

 

supa crema ciuperci

 

Metoda pregatire supa crema de ciuperci cu cimbru:

  1. Am pus ulei intr-o oala de 3 l si am lasat sa se infierbante.
  2. Am adaugat ceapa tocata si am lasat 2 minute sa se inmoaie.
  3. Am adaugat si usturoiul tocat, frunzele de cimbru si am mai lasat pe foc 1-2 minute.
  4. Tot aici am pus si cartofii taiati in cubulete, am amestecat si am lasat pe foc 2-3 minute.
  5. Am adaugat ciupercile pleurotus si champignon si le-am lasat 8-10 minute pe foc pana cand mai scade din apa pe care o lasa ciupercile.
  6. Peste ciuperci am adaugat 1 l supa de legume din totalul de 1,5 l.
  7. Am lasat la fiert la foc mic pana cand legumele au fost patrunse.
  8. Odata fierte legumele, am pasat totul, punand treptat si restul din supa de legume.
  9. In functie de preferinte, puneti cat doriti din supa de legume. Eu am pus 1,5 l supa de legume.
  10. La final am mai dat un clocot.

Va recomand si supa crema de brocoli si conopida :)

Pofta buna la supa crema de ciuperci cu cimbru!

 

ciuperci

 

Sursa: http://remediesnaturist.com/carnea-sanatoasa-a-pamantuluiciupercile/

 

THERMOMIX

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Supa crema de ciuperci cu cimbru
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)

Comments

  1. Mihai

    O intrebare Alina:
    – legumele folosite la prepararea supei le-ai pasat (cu exceptia cepei) sau le-ai aruncat ?

    Multumesc.

    1. Alina Stan

      Mihai, Legumele pe care le-am folosit la supa/stock, nu le-am pasat; eu le mananc atunci calde cu sare, piper negru si putin ulei de masline (mai putin ceapa :) )

Leave a Comment