
Ciupercile sunt considerate “carnea sanatoasa a pamantului”, ele facand parte din categoria fungilor. Ciupercile cresc si fara lumina solara, contin fibre, proteine si minerale, 80% din volumul lor fiind apa. Organismul uman, valorifica 90% din calitatile ciupercilor, pe cand din carne nu poate lua decat aproximativ 40%. Pentru a digera carnea avem nevoie de aproximativ 8 ore, insa ciupercile necesita doar a zecea parte din acest timp pentru a tranversa organismul uman, deci consumul de energie necesar digestiei va fi si el mai mic.

Supa crema de ciuperci cu cimbru
Ingrediente
- 4 linguri ulei
- 120 gr ceapa tocata 2 cepe medii
- 5 catei usturoi tocati
- 6 crengute cimbru proaspat
- 120 gr cartofi taiati cubulete
- 500 gr ciuperci pleurotus taiate bucati
- 500 gr champignon taiate bucati
- 1,5 l supa de legume o obtinem prin fierberea in 1,8 l apa cu sare pentru 30 minute a 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceapa, o telina medie
- sare
- piper
Instructiuni
- Am pus ulei intr-o oala de 3 l si am lasat sa se infierbante.
- Am adaugat ceapa tocata si am lasat 2 minute sa se inmoaie.
- Am adaugat si usturoiul tocat, frunzele de cimbru si am mai lasat pe foc 1-2 minute.
- Tot aici am pus si cartofii taiati in cubulete, am amestecat si am lasat pe foc 2-3 minute.
- Am adaugat ciupercile pleurotus si champignon si le-am lasat 8-10 minute pe foc pana cand mai scade din apa pe care o lasa ciupercile.
- Peste ciuperci am adaugat 1 l supa de legume din totalul de 1,5 l.
- Am lasat la fiert la foc mic pana cand legumele au fost patrunse.
- Odata fierte legumele, am pasat totul, punand treptat si restul din supa de legume.
- In functie de preferinte, puneti cat doriti din supa de legume. Eu am pus 1,5 l supa de legume.
- La final am mai dat un clocot.
Va recomand si supa crema de brocoli si conopida 🙂
Pofta buna la supa crema de ciuperci cu cimbru!
Sursa: http://remediesnaturist.com/carnea-sanatoasa-a-pamantuluiciupercile/
O intrebare Alina:
– legumele folosite la prepararea supei le-ai pasat (cu exceptia cepei) sau le-ai aruncat ?
Multumesc.
Mihai, Legumele pe care le-am folosit la supa/stock, nu le-am pasat; eu le mananc atunci calde cu sare, piper negru si putin ulei de masline (mai putin ceapa 🙂 )