In perioada 16-19 octombrie va avea loc in Piata Universitaii festivalul dedicat promovarii valorilor culturale ale Asiei, festival organizat de Asia Fest. Iubitori ai bucatariei asiatice ne vedem acolo!
Pentru ca indragesc atat de mult bucataria asiatica, nu se puteam sa ratez ocazia de a participa la concursul Rice Up, initiat de Asia Fest. Acest concurs este organizat în parteneriat cu Tan-Viet si restaurantul Chefs Experience. Pentru mai multe detalii puteti vizita si pagina de facebook Asia Fest, Tan-Viet si a restaurantului Chefs Experience.
Pe langa aceasta simpla si gustoasa reteta cu fidea de orez, ciuperci, spanac, sos soia, ghimbir si nelipsitul coriandru proaspat, am pentru voi si un concurs cu produse asiatice. Veti gasi detaliile la finalul retetei 🙂
Noodles cu legume, ciuperci si sos soia cu ghimbir
Ingrediente
- 200 gr noodles de orez Tao Tao
- sare
- 30 gr ulei
- 40 gr ciuperci deshidratate pleurotus, hribi, ciuperci galbene, urechea lui Iuda
- ulei
- 7 gr ghimbir ras
- 2 cm ardei iute tocat
- 3-4 crengute coriandru proaspat
- 100 gr ardei rosu taiat fasii subtiri
- 100 gr morcovi taiati fasii subtiri
- 2 linguri ceapa verde tocata
- 2 linguri usturoi verde tocat
- 100 gr baby spanac
- 3 linguri sos soia Tao Tao
- 3 linguri sirop agave
- 2 linguri ulei susan
- 1 lingurita otet de orez
- 1 lingurita sos chilli
Instructiuni
- Pentru a pregati ciupercile am pus 1 litru apa la fiert cu sare iar cand a dat in clocot am adaugat ciupercile deshidratate si le-am lasat acoperite in apa fierbinte pentru 40 minute.
- Dupa acest interval, le-am strecurat de apa si le-am taiat fasii.
- Intr-un wok am pus uleiul iar cand s-a incins, am adaugat ciupercile taiate fasii si le-am lasat la foc mediu spre mare pentru 3 minute.
- Am adaugat apoi peste ciuperci, ghimbirul ras pe razatoarea mica, ardeiul iute tocat, coriandru proaspat, ardeiul, morcovul, ceapa, usturoiul si le-am lasat la foc mediu spre mare doar 2 minute pentru a ramane mai crocante.
- Am luat wokul cu legume de pe foc si am pregatit fideaua de orez conform instructiunilor de pe pachet.
- Am pus apa cu sare la fiert iar cand a dat in clocot am introdus fideaua, am oprit focul si am lasat cratita acoperita pentru 3-4 minute.
- Dupa acest interval am strecurat fideaua si am lasat-o acoperita pentru a se pastra calda.
- Pentru a face sosul am pus intr-o tigaie sosul de soia, siropul de agave, uleiul de susan, otetul de orez, sosul de chilli, am amestecat si le-am lasat 1 minut.
- Intr-un castron mare am pus fideaua de orez, legumele din wok, spanacul spalat si zvantat, sosul pregatit mai sus si am amestecat usor.
- Aromele se vor intrepatrunde, rezultatul fiind unul extrem de delicios.
Nora Timar says
– sosul de soia in loc de sare
– laptele de cocos sau produse de soia in loc de lactate.
Bucataria asiatica nu e o simpla mancare este o arta asa ca eu gatesc orice cu pasiune.
Nora Timar.
cupsa ancuta says
Unul din condimentele favorite este ghimbirul pe care il folosesc la prepararea ceaiului si in sucurile pe care le beau dimineata, iar cel de-al doilea condiment care il folosesc frecvent este curcuma pe care o folosesc la preparatele de orez,linte etc. Mie imi place mult bucataria asiatica dar mi-as dori sa invat sa fac mail multe retete.
Multumim pt retetele bune pe care ni le impartasesti!
Rodica Calin says
Folosesc laptele de cocos pentru a face mancare Indiana si uleiul de susan pentru a gati legume la wok.
Andreca Diana says
Sos de soia Blue Dragon, foi de orez pentru pachetele de primăvara, ulei de susan, tăieței de orez etc
Adriana says
Preferatele mele sunt:
Lemongrass-supe thai
Ghimbir-orez prajit, ceai cu ghimbir si lamaie
Comsa Raluca says
Eu ador mixul Garam Masala, pe care-l folosesc la multe preparate (supa crema de linte, supa de naut, curry de tot felul, friptura) si Pasta de susan Tahini, care da un gust delicios hummusului sau salatei de vinete Baba Ganoush.
Andreia says
Ghimbirul il folosesc in smoothie si ceai si sosul de soia il folosesc in paste, orez, la marinat legume. Andreia Vlad
Laura Nisioiu says
Ghimbirul si sosul de soia le folosesc la prepararea taiteilor de orez cu vanata si ciuperci, am facut de cateva ori si imi iese din ce in ce mai delicios. De asemenea, ghimbirul este incredibil pentru ceai in combinatie cu flori de soc si lamaie.
Laura Nisioiu
Silvia says
Eu folosesc cel mai des pasta de susan (tahini) pentru humus si nuca de cocos pentru deserturi.
Silvia Tacalau
Natalia says
Foarte interesanta aceasta reteta, Alina!
Eu folosesc des miso ori de cate ori am nevoie de un gust sarat mai interesant, si ghimbirul/turmericul la fel la supe.
Multumim!
Oana says
Folosesc ghimbirul in mod special la preparatele cu specific asiatic si anasonul la preparatele dulci pentru aroma, savoarea si mirosul deosebit care o da acestora.
Maria Cristina says
Folosesc garam masala la mancarica de linte si coriandru la conopida inabusita cu putin ulei cocos. Si cardamom-ul in cafea, dar nu numai 🙂
Cristina Bosoteanu