Go Back
+ servings
Asia fest

Noodles cu legume, ciuperci si sos soia cu ghimbir

Alina Stan
Servings 3

Ingrediente
  

  • 200 gr noodles de orez Tao Tao
  • sare
  • 30 gr ulei
  • 40 gr ciuperci deshidratate pleurotus, hribi, ciuperci galbene, urechea lui Iuda
  • ulei
  • 7 gr ghimbir ras
  • 2 cm ardei iute tocat
  • 3-4 crengute coriandru proaspat
  • 100 gr ardei rosu taiat fasii subtiri
  • 100 gr morcovi taiati fasii subtiri
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • 2 linguri usturoi verde tocat
  • 100 gr baby spanac
  • 3 linguri sos soia Tao Tao
  • 3 linguri sirop agave
  • 2 linguri ulei susan
  • 1 lingurita otet de orez
  • 1 lingurita sos chilli

Instructiuni
 

  • Pentru a pregati ciupercile am pus 1 litru apa la fiert cu sare iar cand a dat in clocot am adaugat ciupercile deshidratate si le-am lasat acoperite in apa fierbinte pentru 40 minute.
  • Dupa acest interval, le-am strecurat de apa si le-am taiat fasii.
  • Intr-un wok am pus uleiul iar cand s-a incins, am adaugat ciupercile taiate fasii si le-am lasat la foc mediu spre mare pentru 3 minute.
  • Am adaugat apoi peste ciuperci, ghimbirul ras pe razatoarea mica, ardeiul iute tocat, coriandru proaspat, ardeiul, morcovul, ceapa, usturoiul si le-am lasat la foc mediu spre mare doar 2 minute pentru a ramane mai crocante.
  • Am luat wokul cu legume de pe foc si am pregatit fideaua de orez conform instructiunilor de pe pachet.
  • Am pus apa cu sare la fiert iar cand a dat in clocot am introdus fideaua, am oprit focul si am lasat cratita acoperita pentru 3-4 minute.
  • Dupa acest interval am strecurat fideaua si am lasat-o acoperita pentru a se pastra calda.
  • Pentru a face sosul am pus intr-o tigaie sosul de soia, siropul de agave, uleiul de susan, otetul de orez, sosul de chilli, am amestecat si le-am lasat 1 minut.
  • Intr-un castron mare am pus fideaua de orez, legumele din wok, spanacul spalat si zvantat, sosul pregatit mai sus si am amestecat usor.
  • Aromele se vor intrepatrunde, rezultatul fiind unul extrem de delicios.
Tried this recipe?Let us know how it was!