Si cum tot este sezonul proviziilor, nu m-am lasat si am facut si cateva piersici uscate. Alaturi de caisele deshidratate si de jeleul de capsuni pe care l-am facut, aceste piersici vin ca si o completare la proviziile facute. La iarna, sigur le vom savura pe-ndelete 🙂
Piersicile fac parte din aceasi familie cu prunele si ciresele si contin o multime de substante nutritive si antioxidanti. Piersicile sunt sarace in calorii, grasimi si sunt o sursa buna de fibre dietetice. Sunt de asemenea cunoscute pentru propietatile lor de antiimbatranire, continand: caroten, vitamina E, vitamina C, potasiu, calciu si magneziu.
Piersici uscate
Ingrediente
- 2,5 kg piersici
Instructiuni
- Am spalat piersicile cu apa rece si le-am sters cu un prosop.
- Le-am feliat in mod egal (0,3 cm) cu ajutorul unei razatoare Borner insa puteti folosi si un cutit.
- Am asezat feliile de piersici pe cele 5 tavi ale deshidratorului (400 W).
- Le-am lasat la deshidratat la o temperatura de 42 grade Celsius timp de 24 ore, cu o pauza de 4-5 ore dupa un interval de 12 ore.
Observatii
[…] ca imi plac mult piersicile, fac si provizii pentru iarna, deshidratandu-le. Aveti aici un articol despre piersici uscate. Le consum asa, uscate sau le folosesc atunci cand vreau un ceai […]