Pentru ca iubesc aroma si gustul capsunilor, am zis sa fac ceva ca sa pot savura gustul lor si mai tarziu 🙂 Astfel a aparut acest jeleu parfumat de capsuni pe care copiii l-au indragit de indata. De asemenea mai putem folosi capsunii in prajituri, spume, inghetata, compot sau gem.
Pe langa gustul si aroma lor parfumata, capsunii sunt bogati in antioxidanti si contin substante antiinflamatorii. Substantele antioxidante se pastreaza in capsunii proaspeti sau congelati insa dispar din cei conservati.
Acest jeleu de capsuni poate fi un desert grozav pentru copiii care iubesc desertul dar si capsunii! Atentie, insa ca aceste fructe pot provoca alergii.
Jeleu de capsuni
Ingrediente
- 2 kg capsuni
- indulcitor natural optional
Instructiuni
- Am curatat coditele capsunilor si i-am spalat bine cu apa rece.
- Am pus capsunii in robot si i-am transformat intr-un piure.
- Daca doriti sa puneti miere sau alt indulcitor natural, acum este momentul.
- Procesati din nou pentru a incorpora indulcitorul.
- Am luat cate o tava a deshidratorului si am taiat hartie de copt pe marimea tavii.
- Peste hartia de copt am pus piureul de capsuni in strat foarte subtire.
- Am procedat la fel si cu celelalte tavite.
- Tavile le-am pus in deshidrator si le-am lasat la temperatura de 40 grade Celsius pentru 8 ore.
- Dupa acest timp am facut pauza 8 ore iar apoi le-am pus din nou inca 8 ore.
- Timpul necesar deshidratarii poate diferi in functie de puterea deshidratorului si de grosimea stratului de capsuni.
- Daca nu sunt bine uscate, riscati sa se mucegaiasca.
- Jeleul este gata atunci cand este perfect uscat si il puteti desface cu usurinta de pe hartia de copt.
- L-am taiat fasii si l-am depozitat in borcane etanse tapetate cu servetel de hartie pentru a absorbi umiditatea.
Simplu, nu? Trebuie doar sa-l incercati pentru a va convinge de gustul delicios al jeleului 🙂
Nu uita, cartea mea cu retete, Dulce si Sarat – cu 54 de retete, cu si fara foc, poate fi comandata aici.
Pe curand!
Leave a Reply