Jeleu de capsuni

jeleu de capsuni, capsuni

In Cum sa facem..., Desert raw (hrana vie), Deserturi, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post) by Alina StanLeave a Comment

 

Pentru ca iubesc aroma si gustul capsunilor, am zis sa fac ceva ca sa pot savura gustul lor si mai tarziu :) Astfel a aparut acest jeleu parfumat de capsuni pe care  copiii l-au indragit de indata. De asemenea mai putem folosi capsunii in prajituri, spume, inghetata, compot sau gem.

Pe langa gustul si aroma lor parfumata, capsunii sunt bogati in antioxidanti si contin substante antiinflamatorii. Substantele antioxidante se pastreaza in capsunii proaspeti sau congelati insa dispar din cei conservati.

Acest jeleu de capsuni poate fi un desert grozav pentru copiii care iubesc desertul dar si capsunii! Atentie insa ca aceste fructe pot provoca alergii la unele persoane.

capsuni, jeleu

Jeleu de capsuni
 
Este o gustare sanatoasa, un desert grozav pentru copii iar daca il puneti la hidratat in apa, veti obtine un gem de capsuni :)
Autor:
Ingrediente
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am curatat coditele capsunilor si i-am spalat bine cu apa rece.
  2. Am pus capsunii in robot si i-am transformat intr-un piure.
  3. Daca doriti sa puneti miere sau alt indulcitor natural, acum este momentul.
  4. Procesati din nou pentru a incorpora indulcitorul.
  5. Am luat cate o tava a deshidratorului si am taiat hartie de copt pe marimea tavii.
  6. Peste hartia de copt am pus piureul de capsuni in strat foarte subtire.
  7. Am procedat la fel si cu celelalte tavite.
  8. Tavile le-am pus in deshidrator si le-am lasat la temperatura de 40 grade Celsius pentru 8 ore.
  9. Dupa acest timp am facut pauza 8 ore iar apoi le-am pus din nou inca 8 ore.
  10. Timpul necesar deshidratarii poate diferi in functie de puterea deshidratorului si de grosimea stratului de capsuni.
  11. Daca nu sunt bine uscate, riscati sa se mucegaiasca.
  12. Jeleul este gata atunci cand este perfect uscat si il puteti desface cu usurinta de pe hartia de copt.
  13. L-am taiat fasii si l-am depozitat in borcane etanse tapetate cu servetel de hartie pentru a absorbi umiditatea.

 

jeleu de capsuni, capsuni

Simplu, nu? Trebuie doar sa-l incercati pentru a va convinge  de gustul delicios al jeleului :)

Pe curand!jeleu de capsuni, capsuni

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Jeleu de capsuni
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: