Tarte raw cu cocos si ciocolata

tarta, tarte braw, cocos, ciocolata, tarte cu ciocolata, tarte cu cocos

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Chec/Prajituri, Ciocolata, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post), Torturi/Tarte by Alina StanLeave a Comment

De mult imi doream sa fac cateva tarte raw si iata ca a sosit timpul lor. Tarte cu blat de migdale si cocos, o aroma subtila de cacao si maca, cu crema foooarte fina de cocos si ciocolata. Eu le-am umplut cu cocos si ciocolata pentru ca noi indragim foarte mult aceasta combinatie insa se pot face in diverse alte combinatii, dupa placul si gustul fiecaruia :)

Sincer, aceste tarte au trecut in topul preferintelor noastre, fiind votate cu maxim de voturi atat de copii cat si de cei mari :) Va ramane doar sa le incercati pentru a va convinge.

tarte cu cocos, ciocolata, tarte raw

 

Tarte raw cu cocos si ciocolata
 
Autor:
Ingrediente
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus de seara in frigider conserva de lapte de cocos. Grasimea/partea alba se intareste si se ridica deasupra iar jos ramane apa de cocos.
  2. Inainte de a face compozitia pentru blat, am scos grasimea de cocos/partea alba (aproximativ 250 gr) din conserva, folosind o lingura.
  3. Aceasta grasime de cocos am lasat-o pe o farfurie la temperatura camerei pana cand am facut crema.
  4. Pentru a face blatul tartelor, am pus fulgii de cocos in robot si i-am transformat in faina. Puteti folosi si o rasnita de cafea.
  5. Peste fulgii rasniti de cocos am adaugat: migdalele hidratate, curmalele (daca sunt tari, le puneti la hidratat), maca, cacao, carob, sare si am procesat la viteza mare pana cand am obtinut o compozitie lipicioasa.
  6. La final am incorporat si uleiul de cocos.
  7. Compozitia obtinuta am intins-o in 4 forme de tarte cu baza detasabila (diametru de 12 cm).
  8. Am presat bine compozitia iar apoi le-am pus la frigider pana cand am facut crema.
  9. Pentru a obtine crema, am pus caju in robot si l-am maruntit bine.
  10. Peste caju am adaugat grasimea de cocos/partea alba si am procesat pana cand am obtinut o crema foarte fina si cremaosa.
  11. In crema obtinuta am incorporat treptat mierea, uleiul de cocos, untul de cacao, lasand robotul la viteza medie.
  12. Am impartit crema in 2 parti egale si a rezultat aproximativ 250 gr compozitie pentru fiecare crema.
  13. Intr-o parte a cremei am pus vanilia pudra si am procesat din nou, obtinand astfel crema de cocos.
  14. Aceasta crema de cocos am impartit-o in cele 4 forme de tarte.
  15. In cealalata parte de crema am adaugat cacao, carob, maca si am procesat la viteza medie, obtinand astfel crema de ciocolata.
  16. Crema de ciocolata am pus-o peste crema de cocos si le-am pus in congelor aproximativ 30 minute.
  17. Nu este nevoie sa inghete ci doar sa ne permita sa scoatem tarta intacta, fara sa se rupa.
  18. Deasupra am ornat cu fulgi de cocos.
Notite
Rezulta 4 tarte cu diametru de 12 m.

tarta raw, tarte raw, cocos, ciocolata, maca

 

tarte cu cocos, tarte raw

 

tarte raw cu cocos

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Tarte raw cu cocos si ciocolata
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: