De mult imi doream sa fac cateva tarte raw si iata ca a sosit timpul lor. Tarte cu blat de migdale si cocos, o aroma subtila de cacao si maca, cu crema foooarte fina de cocos si ciocolata. Eu le-am umplut cu cocos si ciocolata pentru ca noi indragim foarte mult aceasta combinatie insa se pot face in diverse alte combinatii, dupa placul si gustul fiecaruia 🙂
Sincer, aceste tarte au trecut in topul preferintelor noastre, fiind votate cu maxim de voturi atat de copii cat si de cei mari 🙂 Va ramane doar sa le incercati pentru a va convinge.
Tarte raw cu cocos si ciocolata
Ingrediente
- Blat:
- 40 gr faina de nuca cocos
- 220 gr migdale hidratate
- 90 gr curmale fara samburi
- 1 lingurita maca
- 1 lingurita cacao sau carob
- un praf sare
- 25 gr ulei de cocos
- Crema:
- 250 gr caju
- 1 conserva lapte cocos
- 70 gr miere
- 35 gr ulei de cocos
- 20 gr unt cacao
- 1/4 lingurita vanilie
- 2 lingurite cacao
- 1 lingurita pudra roscove
- 1 lingurita maca
- fulgi cocos pentru decor
Instructiuni
- Am pus de seara in frigider conserva de lapte de cocos. Grasimea/partea alba se intareste si se ridica deasupra iar jos ramane apa de cocos.
- Inainte de a face compozitia pentru blat, am scos grasimea de cocos/partea alba (aproximativ 250 gr) din conserva, folosind o lingura.
- Aceasta grasime de cocos am lasat-o pe o farfurie la temperatura camerei pana cand am facut crema.
- Pentru a face blatul tartelor, am pus fulgii de cocos in robot si i-am transformat in faina. Puteti folosi si o rasnita de cafea.
- Peste fulgii rasniti de cocos am adaugat: migdalele hidratate, curmalele (daca sunt tari, le puneti la hidratat), maca, cacao, carob, sare si am procesat la viteza mare pana cand am obtinut o compozitie lipicioasa.
- La final am incorporat si uleiul de cocos.
- Compozitia obtinuta am intins-o in 4 forme de tarte cu baza detasabila (diametru de 12 cm).
- Am presat bine compozitia iar apoi le-am pus la frigider pana cand am facut crema.
- Pentru a obtine crema, am pus caju in robot si l-am maruntit bine.
- Peste caju am adaugat grasimea de cocos/partea alba si am procesat pana cand am obtinut o crema foarte fina si cremaosa.
- In crema obtinuta am incorporat treptat mierea, uleiul de cocos, untul de cacao, lasand robotul la viteza medie.
- Am impartit crema in 2 parti egale si a rezultat aproximativ 250 gr compozitie pentru fiecare crema.
- Intr-o parte a cremei am pus vanilia pudra si am procesat din nou, obtinand astfel crema de cocos.
- Aceasta crema de cocos am impartit-o in cele 4 forme de tarte.
- In cealalata parte de crema am adaugat cacao, carob, maca si am procesat la viteza medie, obtinand astfel crema de ciocolata.
- Crema de ciocolata am pus-o peste crema de cocos si le-am pus in congelor aproximativ 30 minute.
- Nu este nevoie sa inghete ci doar sa ne permita sa scoatem tarta intacta, fara sa se rupa.
- Deasupra am ornat cu fulgi de cocos.
Observatii
Leave a Reply