
Cand iubesti ciocolata si capsunile, nu-ti ramane decat un singur lucru de facut: glazurezi capsuni cu ciocolata si obti cel mai simplu desert 😉 Asa am facut si eu, doar ca i-am lasat pe cei mici sa-si faca de cap cu un bol de ciocolata si unul de capsuni. Ce vedeti in poze este varianta “curata”, caci la locul faptei era cam dezordine 🙂

Capsuni glazurati cu ciocolata
Ingrediente
- capsuni
- 50 gr ulei cocos
- 100 gr unt cacao
- un parf de sare
- 4 lingurite cacao
- indulcitor dupa gust miere/sirop agave
Instructiuni
- Am spalat capsunii cu tot cu codite si i-am lasat pe un prosop de hartie pentru a se zvanta.
- In acest timp am pus intr-un castron uleiul de cocos si untul de cacao topit, am adaugat sare, cacao, indulcitor dupa gust si am amestecat bine cu un tel.
- Compozitia obtinuta se poate lasa putin in frigider pentru a se ingrosa.
- Verificati si amestecati cu telul dupa 2-3 minute pentru a nu se intari prea tare.
- Daca totusi se intareste, puneti castronul in apa fierbinte si amestecati cu telul pentru omogenizare.
- Ciocolata obtinuta am impartit-o in 2 boluri si i-am lasat pe cei mici sa scufunde capsunile in sosul de ciocolata 🙂
- Capsunile trebuie sa fie bine zvantate.
- Daca la final va mai ramane ciocolata o puteti pune in forme de silicon si o lasati in congelator pana cand se intareste.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Pe cat de simplu, pe atat de mult a fost savurat de copii!
Pe curand!
Leave a Reply