Am curatat coditele capsunilor si i-am spalat bine cu apa rece.
Am pus capsunii in robot si i-am transformat intr-un piure.
Daca doriti sa puneti miere sau alt indulcitor natural, acum este momentul.
Procesati din nou pentru a incorpora indulcitorul.
Am luat cate o tava a deshidratorului si am taiat hartie de copt pe marimea tavii.
Peste hartia de copt am pus piureul de capsuni in strat foarte subtire.
Am procedat la fel si cu celelalte tavite.
Tavile le-am pus in deshidrator si le-am lasat la temperatura de 40 grade Celsius pentru 8 ore.
Dupa acest timp am facut pauza 8 ore iar apoi le-am pus din nou inca 8 ore.
Timpul necesar deshidratarii poate diferi in functie de puterea deshidratorului si de grosimea stratului de capsuni.
Daca nu sunt bine uscate, riscati sa se mucegaiasca.
Jeleul este gata atunci cand este perfect uscat si il puteti desface cu usurinta de pe hartia de copt.
L-am taiat fasii si l-am depozitat in borcane etanse tapetate cu servetel de hartie pentru a absorbi umiditatea.