
Am intrat in mult asteptata vacanta de vara, cel mic a terminat gradinta si din toamna va incepe scoala iar cel mare a terminat clasa a III-a. Doamne, cum mai trece timpul!
Pe langa terminarea gradinitei si incheierea cu “foarte bine” a clasei a III-a, am sarbatorit si implinirea a 10 ani a baiatului cel mare, H. Tortul mi-a fost sugerat de H, sarbatoritul nostru, care si-a dorit aceasta combinatie de cirese cu ciocolata 🙂

Tort cu cirese si glazura de ciocolata
Ingrediente
- Blat:
- 100 gr migdale hidratate 8 h
- 30 gr faina ovaz
- 60 gr curmale moi
- 20 gr unt cacao
- 10 gr cacao raw
- un praf de sare
- Crema:
- 300 gr caju hidratat 8 h
- 380 gr cirese cantitate neta-fara samburi
- 1/2 lingurita vanilie pudra
- 65 gr miere salcam
- 60 gr unt cacao
- Glazura:
- 150 gr banane
- 15 gr cacao raw
- 10 gr miere
- un praf de sare
- 35 gr ulei cocos
- Decor:
- cirese
Instructiuni
- Pentru blat am pus in robot (Thermomix) fulgii de ovaz si i-am macinat pentru a obtine faina.
- Peste faina de ovaz am pus migdalele si curmalele si le-am maruntit pana cand am obtinut consistenta dorita.
- Le puteti marunti pana cand obtineti o consistenta fina sau le puteti lasa putin mai mari pentu a fi mai crunchy 😉
- Odata maruntite migdalele si curmalele, am adaugat untul de cacao, cacao raw si putina sare.
- Am mixat din nou pana cand s-a incorporat totul.
- Compozitia obtinuta este blatul nostru, pe care il intindem intr-o tava cu pereti detasabili, cu diametru de 16 cm.
- Tava am lasat-o in frigider pana cand am pregatit crema.
- Pentru crema, am clatit bine caju-ul, l-am scurs de apa si l-am pus in robot (Thermomix). Puteti folosi si un robot cu lama in S.
- Dupa ce am maruntit caju-ul, am adaugat jumatate din cantitatea de cirese (190 gr) peste caju si am procesat pana cand am obtinut o crema fina.
- In acest punct am vrut sa adaug putin suc de sfecla rosie pentru culoare insa H. nu a fost incantat de idee, asa ca nu am mai pus. Voi puteti pune putin 🙂
- In crema fina de caju cu cirese am adaugat vanilie, miere (sau alt indulcitor), unt de cacao si am omogenizat bine.
- Gustati din crema pentru a vedea daca doriti mai dulce.
- Am pus jumatate din crema obtinuta peste blat, apoi am pus ciresele ramase (190 gr) una langa alta.
- Deasupra cireselor am pus crema ramasa si am introdus tava in congelator pentru a se intari cat mai repede.
- Nu e nevoie sa se congeleze ci doar sa se intareasca.
- Pentru glazura am avut banane congelate, pe care le-am pus in robot si le-am mixat pana cand a devenit o compozitie cremoasa.
- Am lasat compozitia la temperatura camerei, aproximativ 10-15 minute (pentru a se fluidiza) si am adaugat cacao, miere, un praf de sare, ulei cocos si am mixat din nou.
- Glazura obtinuta este una care curge usor.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Multumesc Stefani Boutique pentru ingredientele bio oferite 🙂
O vara frumoasa plina de iubire!
Ce bine arata !
Felicitari pt minunatele retete. Le savurezi cu ochii, cu sufletul, cu inima…as dorii sa va intreb daca cumva faceti si cursuri in lunile Aug, septemb .. Eu nu locuiesc in tara si in perioada respectiva as veni si as dori sa învăț sa gătesc si minunatele Dvs produse ! Doresc mult sa-l hrănesc cat mai sănătos pe nepotelul meu ! Va multumesc si ca doresc tot binele din lume !
Buna ziua! Va multumesc pentru cuvintele frumoase. Momentan nu va pot spune exact cand voi tine seminar dar va voi anunta daca este cazul.
Toate cele bune!
Arata genial.Abia astept sa-l fac si eu.
Adina, te astept cu parerei dupa ce-l faci 🙂
Mi-a iesit perfect! Abia astept sa incerc si alte retete!
Felicitari!!! totul arata atat de bine! o intrebare,bananele trebuie sa fie neaparat congelate?
Da, bananele trebuie sa fie congelate deoarece au alt gust iar textura este una de inghetata.