
Caramele delicioase cu pasta de susan pe care le puteti face acasa intr-un timp foarte scurt. I-am lasat pe cei mici sa le pregateasca si au fost foarte incantati de rezultat 😉
Am folosit pasta de susan si ulei de cocos de la Ma-na – magazin natural, un magazin on-line unde poti gasi produse sanatoase, produse pentru ingrijire corporala pentru copii si adulti si jucarii pentru cei mici.
Susanul este o planta cultivata pentru semințele sale bogate în uleiuri care se întrebuinteaza in gastronomie, mai ales la produsele de patiserie și brutarie. Semintele de susan sunt foarte bogate în proteine, contin de asemenea, calciu, fier si zinc, minerale care ajută la functionarea normala a organismului, la formarea oaselor si dintilor, ajuta la metabolizarea grasimilor si carbohidratilor, previne impotenta.
Semintele de susan contin antioxidanti si au proprietati anti-cancerigene. Pentru a beneficia de componentele nutritive ale semintelor de susan acestea trebuiesc rasnite, altfel ele se evacueaza intregi, fara a fi digerate.

Caramele delicioase
Ingrediente
- 125 gr pasta de susan
- 50 gr ulei cocos
- 50 gr unt cacao
- 75 gr sirop agave raw
Instructiuni
- Am pus pasta de susan intr-un castron.
- Am adaugat treptat uleiul de cocos si untul de cacao topit, amestecand continuu cu un tel.
- Odata incorporate, am adaugat siropul de agave si am amestecat din nou.
- Compozitia obtinuta am pus-o in forme de silicon, pe care le-am pus la congelator pentru 1 ora.
- Se vor pasta in congelator, putand fi consumate imediat ce sunt scoase din congelator.
- Am obtinut 20 bucati maricele, de 4x4 cm.
Sursa:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Susan
N-am încercat până acum să prepar caramele acasă. Acum că am găsit rețeta, cu siguranță îmi voi delecta fetele cu aceste bunătăți cât mai des!
Corina, sunt cam calorice dar macar stii ce pui in ele 😉