“O zi vegetariana” este provocarea primita de la Arovit, provocare pe care am onorat-o cu aceasta reteta de humus cu fasole si mazare. Alaturi de humus am pregatit si o delicioasa salata de ardei copti.
Cum este perioada postului, aceasta reteta este numai buna pentru pranz sau de luat la birou, obligatoriu cu salata de ardei copti 🙂 si paine de casa.
Pentru o varianta mai putin calorica merge bine si pe felii de ardei, salata verde sau lipii rumeninte.
Este o reteta care nu iti ia mai mult de 5 minute daca folosesti produsele de la Arovit.
Humus cu fasole si mazare
Echipament
- Thermomix sau blender
- aragaz/plita
Ingrediente
- 30 g susan
- ¼ lgt chimion pudra
- 4 lg ulei masline
- 3 catei usturoi
- 350 g fasole alba boabe Arovit (la conserva)
- 250 g mazare verde boabe Arovit (la borcan)
- 150 g iaurt vegetal
- ardei copti Arovit (pentru salata)
Instructiuni
- Rumenim susanul intr-o tigaie fara ulei.
- Adaugam intr-un robot de bucatarie sau blender, 3/4 din susanul rumenit si il macinam.
- Punem peste susanul rasnit, chimionul, uleiul de masline, usturoiul, fasolea si mazarea scurse de apa, iaurt si blendam pana obtinem o compozitie fina.
- Transferam compozitia intr-un castron, presaram deasupra restul de susan si pregatim salata de ardei copti.
- Se serveste alaturi de paine de casa.
Pofta buna la humus cu mazare si fasole!
Pe curand, Alina
[…] reteta de humus cu fasole alba si mazare care a facut parte din campania “O zi vegetariana”, invitatie primita de la Arovit, […]