
Pe cat de simpla, pe atat de buna!
Cartofii contin amidon, vitamine, minerale, fibre dietetice, minerale esentiale, cum ar fi fierul, manganul, magneziul, fosforul, cuprul si potasiul;
De asemenea contin o cantitate importanta de vitamina A si flavonoide antioxidante, cum ar fi carotenul si zeaxantina. Mai multe depre cartofi puteti citi aici.

Mancare de cartofi cu cimbru
Author:
Serves: 3
Ingredients
- ulei masline
- 1 ceapa tocata (80 gr)
- 2 morcovi tocati
- 1 ardei rosu capia tocat
- 1,25 kg cartofi rosii toiati grosier
- 4 crengute cimbru uscat
- sare neiodata dupa gust
- piper negru proaspat
- 500 ml apa fierbinte
- 4-5 catei usturoi pasati
- 3 linguri pasta rosii facuta in casa
- 1 legatura patrunjel
Instructions
- Intr-o cratita de ceramica am pus ulei de masline, ceapa si am sotat 1-2 minute.
- Am adaugat morcovii si ardeiul si am mai lasat 3 minute.
- Am pus cartofii tocati (aprox. 3 x 2 cm) peste legumele de mai sus, sare, piper, crengutele de cimbru si cei 500 ml apa fiarta.
- Cand cartofii sunt bine patrunsi, dupa aproximativ 20 minute, am adaugat pasta de rosii si usturoiul pasat si am mai lasat la fiert 3 minute.
- La final am scos crengutele de cimbru si am presarat patrunjel tocat.

Toate cele bune, Alina
Leave a Reply