Lasagna cu pleurotus si champignon

Lasagna cu ciuperci

In Paste/Pizza, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan2 Comments

Lasagna cu ciuperci este pe lista mancarurilor preferate de baietii mei; chiar in top, as putea spune :)
Lasagna cu ciuperci

Lasagna cu pleurotus si champignon
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 6
Ingrediente
  • 12-14 foi lasagna din grau dur
  • ulei masline
  • 2 cepe medii tocate
  • 2 morcovi medii dati pe razatoarea mare
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 350 gr champignon
  • sare neiodata dupa gust
  • piper negru proaspat
  • 6-7 catei usturoi trecuti prin presa
  • 300 bulion facut in casa
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 4 linguri pasta rosii cu ardei pentru foi lasagna
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Ciupercile spalate si zvantate, le-am pus in robotul cu lama in S si le-am maruntit; eu le-am facut cam de 2 ori mai mari decat marimea bobului de grau.
  2. Intr-un wok de ceramica am pus uleiul de masline si ceapa si am lasat-o la inabusit.
  3. Am adaugat morcovii rasi si ciupercile maruntite, sare, piper si am mai lasat pe foc 4-5 minute.
  4. Am adaugat usturoiul pasat si bulionul si am mi lasat sa fiarba 3 minute.
  5. La final am adaugat oregano si busuioc.
  6. Separat, intr-o cratita, am pus apa la fiert, sare, iar cand a dat in clocot am adaugat pe rand, cate 4-5 foi de lasagna, lasandu-le sa fiarba 3 minute.
  7. Cand le-am scos din apa, le-am intins pe un prosop de bumbac, una langa alta, avand grija sa nu le suprapun.
  8. Am procedat la fel cu toate foile de lasagna.
  9. Am uns cu lei de masline un vas termorezistent de 20 x 30 cm, si am pus primul strat de foi lasagna.
  10. Compozitia de ciuperci am impartit-o in 3 si am pus primul strat de ciuperci peste foile de lasagna.
  11. Am continuat la fel, in total punand 4 straturi de foi lasagna si 3 straturi de ciuperci.
  12. La final, ultimul strat de foi lasagna l-am uns cu cele 4 linguri de pasta rosii cu ardei.
  13. Tava am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si am lasat-o 35 minute.
Notite
Tava recomandata: 20 x 30cm

 

Daca va plac pastele, va propun cateva retete foarte gustoase: Canellonni su spanac si ricotta, Paste cu somon, patrunjel si usturoi verde,  Paste ingrale cu sos pesto si spanac, Lasagna cu spanac si ricotta.

Samabata, 6 mai de la ora 10.00 va astept la un nou atelier in care veti pregati ciocolata si torturi raw vegan. Mai sunt doar cateva zile in care beneficiati de reducere. Toate detaliile le gasiti aici.

Pofta buna!Lasagna cu ciuperci

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Lasagna cu pleurotus si champignon
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Mihai

    Buna,

    O recomandare de unde pot cumpara foile de lasagna din grau dur ?

    Multumesc,

    Mihai

    1. aromedepoveste

      Buna Mihai,
      Am cumparat din Kaufland dar cu siguranta se gasesc si la Mega Image.
      Seara buna!
      Alina

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: