Pe cat de simpla, pe atat de buna!
Cartofii contin amidon, vitamine, minerale, fibre dietetice, minerale esentiale, cum ar fi fierul, manganul, magneziul, fosforul, cuprul si potasiul;
Cartofii rosii contin o cantitate importanta de vitamina A si flavonoide antioxidante, cum ar fi carotenul si zeaxantina. Mai multe depre cartofi puteti citi aici.

- ulei masline
- 1 ceapa tocata (80 gr)
- 2 morcovi tocati
- 1 ardei rosu kapia tocat
- 1,25 kg cartofi rosii tocati grosier
- 4 crengute cimbru uscat
- sare neiodata dupa gust
- piper negru proaspat
- 500 ml apa fierbinte
- 4-5 catei usturoi pasati
- 3 linguri pasta rosii facuta in casa
- 1 legatura patrunjel
- Intr-o cratita de ceramica am pus ulei de masline, ceapa si am lasat 1-2 minute.
- Am adaugat morcovii si ardeiul si am mai lasat 3 minute.
- Am pus cartofii tocati (aprox. 3 x 2 cm) peste legumele de mai sus, sare, piper, crengutele de cimbru si cei 500 ml apa fiarta.
- Cand cartofii sunt bine patrunsi, dupa aproximativ 20 minute, am adaugat pasta de rosii si usturoiul pasat si am mai lasat la fiert 3 minute.
- La final am scos crengutele de cimbru si am presarat patrunjel tocat.

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.
Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.
Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Poveste, te poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta. Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!
Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.





