Tort raw de ciocolata cu zmeura

Tort raw de ciocolata cu zmeura

In Ciocolata, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Inghetata/Sorbet, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post), Torturi/Tarte by Alina Stan4 Comments

Tort raw de ciocolata si zmeura
Tort raw de ciocolata si zmeura
 

Un tort raw cu ciocolata si zmeura, cremos, fara zahar, fara foc, facut cu ocazia zilei mele de nastere si totodata a implinirii unui an de de zile de cand am inceput sa postez pe blog :)

Tortul l-am facut intr-o forma cu pereti detasabili de 22 cm.

Ingrediente blat:

  • 350 gr migdale inmuiate peste noapte
  • 55 gr curmale fata samburi, hidratate 30 minute
  • un varf de cutit de sare
  • 50 gr miere salcam/sirop artar/sirop agve (sau dupa gust)
  • 1 lingurita cacao alcalinizata
  • 3 linguri unt cacao (topit la bain-marie)
  • 1 lingura fulgi cocos pentru tapetat tava

Ingrediente crema:

  • 2 buc. avocado bine copte (315 gr cantitate neta, fara coaja si samburi)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 75 gr curmale fara samburi inmuiate 30 minute
  • 1 lingurita vanilie
  • 45 gr cacao alcalinizata (sau dupa gust)
  • 120 gr miere salcam/sirop artar/sirop agve  (sau dupa gust)
  • 120 ml unt cacao (topit la bain-marie)
  • 200 ml lapte migdale
  • 175 gr zmeura (plus pentru decor)

Metoda blat:Am pus in robotul cu lama in S: migdalele si curmalele inmuiate si strecurate, sare, miere (sau sirop artar/agave), cacao si am procesat, obtinand o compozitie cu o textura nu foarte fina; am vrut ceva crunchy 😉

Am adaugat untul de cacao si am mai procesat cat sa se incorporeze.

Am presarat fulgii de cocos in tava si am intins compozitia, presand cu mana umeda.

Am pus blatul in frigider pentru 30 minute, timp in care am facut compozitia de ciocolata.

Metoda crema: Am pus in robotul cu lama in S: avocado, zeama de lamaie, curmalele scurse, vanilia, cacao si am procesat pana cand am obtinut o crema fina.

Am adaugat mierea (sau sirop artar/agave) si am amestecat din nou.

Am incorporat treptat untul de cacao topit, iar la final am adaugat laptele de migdale.

Crema obtinuta este una foarte fina, cremoasa si aromata. Am asezat 1/2 din crema peste blat, apoi am pus zmeura iar peste zmeura am pus cealalta 1/2 de crema de ciocolata.

Am pus tortul in congelator pana s-a intarit, apoi l-am scos, l-am decorat si l-am portionat.

Daca va place combinatia de ciocolata cu zmeura, mai aveti aici un tort delicios.

Tort raw de ciocolata cu zmeura
 

THERMOMIX

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Tort raw de ciocolata cu zmeura
Publicata pe
Nota medie
4.5 Based on 3 Review(s)

Comments

Leave a Comment