Un tort raw cu ciocolata si zmeura, cremos, fara zahar, fara foc, facut cu ocazia zilei mele de nastere si totodata a implinirii unui an de de zile de cand am inceput sa postez pe blog 🙂
Tortul l-am facut intr-o forma cu pereti detasabili de 22 cm.
Ingrediente blat:
- 350 gr migdale inmuiate peste noapte
- 55 gr curmale fata samburi, hidratate 30 minute
- un varf de cutit de sare
- 50 gr miere salcam/sirop artar/sirop agve (sau dupa gust)
- 1 lingurita cacao alcalinizata
- 3 linguri unt cacao (topit la bain-marie)
- 1 lingura fulgi cocos pentru tapetat tava
Ingrediente crema:
- 2 buc. avocado bine copte (315 gr cantitate neta, fara coaja si samburi)
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 75 gr curmale fara samburi inmuiate 30 minute
- 1 lingurita vanilie
- 45 gr cacao alcalinizata (sau dupa gust)
- 120 gr miere salcam/sirop artar/sirop agve (sau dupa gust)
- 120 ml unt cacao (topit la bain-marie)
- 200 ml lapte migdale
- 175 gr zmeura (plus pentru decor)
Metoda blat:Am pus in robotul cu lama in S: migdalele si curmalele inmuiate si strecurate, sare, miere (sau sirop artar/agave), cacao si am procesat, obtinand o compozitie cu o textura nu foarte fina; am vrut ceva crunchy 😉
Am adaugat untul de cacao si am mai procesat cat sa se incorporeze.
Am presarat fulgii de cocos in tava si am intins compozitia, presand cu mana umeda.
Am pus blatul in frigider pentru 30 minute, timp in care am facut compozitia de ciocolata.
Metoda crema: Am pus in robotul cu lama in S: avocado, zeama de lamaie, curmalele scurse, vanilia, cacao si am procesat pana cand am obtinut o crema fina.
Am adaugat mierea (sau sirop artar/agave) si am amestecat din nou.
Am incorporat treptat untul de cacao topit, iar la final am adaugat laptele de migdale.
Crema obtinuta este una foarte fina, cremoasa si aromata. Am asezat 1/2 din crema peste blat, apoi am pus zmeura iar peste zmeura am pus cealalta 1/2 de crema de ciocolata.
Am pus tortul in congelator pana s-a intarit, apoi l-am scos, l-am decorat si l-am portionat.
Daca va place combinatia de ciocolata cu zmeura, mai aveti aici un tort delicios.
Alina says
Arata senzational.
La multi ani fericiti!
aromedepoveste says
Multumesc, Alina!
Madeline says
De cand asteptam reteta asta 😀
La multi ani, draga Alina!
aromedepoveste says
A meritat asteptarea!
Multumesc de urari 🙂