Mancare de linte

Mancare de linte

In Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan4 Comments

Lintea o putem gasi in mai multe culori: verde, portocalie, maronie, galbena, rosie. Diferentele constau in timpul de fierbere: cele verzi se fierb cel mai mult, aproximativ 30 de minute, in timp ce cele rosii doar 20 de minute. O alta diferenta este reprezentata de continutul de fibre, cele de culoare verde avand un continut de 3 ori mai mare decat cele de culoare rosie.

Lintea are un continut ridicat de fier şi acid folic, stimulează producţia de hemoglobină şi are efect regulator asupra sistemului nervos. Datorită indexului ei glicemic scăzut, lintea se regăseşte adesea în regimurile alimentare, inclusiv cele recomandate diabeticilor;  fibra alimentara are efect de purificare la nivelul tubului digestiv şi ajută la scaderea nivelului colesterolului şi a glicemiei.

mancare -de-linte

Mancare de linte
 
Autor:
Portii: 5
Ingrediente
  • 250 gr linte rosie
  • 1 ceapa mare (120 gr)
  • ulei masline
  • 2 ardei kapia rosii tocati
  • 5 rosii decojite si tocate
  • zeama de la ½ lamaie
  • busuioc (de preferat proaspat)
  • ½ lingurita turmeric
  • sare Himalaya
  • 2-3 catei de usturoi
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Inainte de a pune la fiert lintea, am trecut-o printr-un jet de apa rece.
  2. Am pus apa cu putina sare intr-o cratita iar cand apa a dat in clocot, am adaugat lintea si am lasat-o sa fiarba aproximativ 5-6 minute. Atentie sa nu o fierbeti prea mult pentru ca lintea va mai fierbe si mai tarziu cu ardeiul, ceapa si rosiile.
  3. In acest timp am pus intr-un wok ceramic, uleiul de masline si ceapa tocata marunt pe care am lasat-o putin la calit, apoi am adaugat adreiul kapia tocat marunt si am mai lasat totul inca 2 minute in wok-ul acoperit cu capac.
  4. Am strecurat lintea partial fiarta, am adaugat-o in wok langa ardei si ceapa si am adaugat si rosiile pe care le-am decojit si le-am taiat cubulete mici.
  5. Am mai lasat totul pe foc inca 8-10 minute, am adaugat turmericul (turmericul contine curcumina, care are efect antiinflamator, reducand astfel durerea si umflaturile provocate de artrita, previne cancerul de colon si boala Alzheimer), busuiocul tocat, zeama de lamaie si usturoiul trecut prin presa.

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Mancare de linte
Publicata pe
Nota medie
4 Based on 7 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. ecoarta

    De unde iei turmeric?? Şi nouă ne place lintea, bobul şi tot felul de condimente să adăugăm în mâncare!

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: