Cand nu avem prea mult timp la dispozitie, insa dorim o masa sanatoasa, cu o aroma deosebita, acest fel de mancare este unul perfect pentru ca il putem gati in 20 minute si ne putem bucura astfel de aroma rucolei care are un gust puternic, amarui, un pic piperat, asemanator unei ridichi, dar cu o aroma de mosc.
Paste cu rosii, rucola si masline
Author:
Serves: 4
Ingredients
- paste 350 gr (eu am folosit paste integrale)
- masline 200 gr (eu am folosit masline feliate)
- rucola 150 gr
- 5 bucati rosii mai mari
- oregano si busuioc (de preferat proaspat)
- sare
- piper
- ulei masline
Instructions
- Punem pe foc cratia cu apa si sare iar cand fierbe se adauga pastele care se gatesc dupa preferinte, al dente sau moi, dupa care se scurg si se acopera astfel incat sa ramana calde.
- Se poate pastra o cantitate mica din apa in care au fiert pastele pe care o putem folosi mai tarziu daca ni se pare ca sosul e prea gros.
- Taiem rosile in cuburi nu prea mici, le punem in cratita iar in momentul in care au inceput sa fiarba luam de pe foc si adaugam maslinele care au fost in prealabil introduse in apa fiarta si strecurate, pentru a nu influenta culoarea sosului.
- Adaugam sare si piper dupa gust, busuioc si oregano.
- Aceasta compozitie o vom pune peste pastele calde si adaugam rucola la final si putin ulei de masline.
- Partea buna la acest fel de mancare este ca dupa ce s-a racit, poate fi servit ca salata de paste alaturi de putin parmezan si un vin bun! In acest caz nu mai este vegan 🙂
mihaipurcaru says
tentant, am să încerc!