
Pate de ciuperci
Author:
Ingredients
- ulei masline
- 500 gr ciuperci champignon
- 4 buc morcovi medii taiati rondele subtiri
- 1 ardei rosu tocat
- 2 cepe medii tocate
- 5-6 catei de usturoi
- sare roz de Himalaya
- piper negru proaspat dupa gust
Instructions
- Am pus intr-un un wok din ceramica, ulei de masline si ceapa si am lasat pe foc 1-2 minute dupa care am adaugat morcovii, ardeiul si sare si am lasat pe foc inca 2-3 minute.
- Daca este cazul puteti aduaga 1-2 linguri de apa astfel incat sa nu se prinda de cratita.
- Am curatat ciupercile, le-am spalat, le-am taiat in patru sau in mai multe felii, in functie de marimea lor si le-am adaugat peste ceapa, morcovi si ardei.
- Am lasat wokul acoperit, la foc mic pentru inca aprox. 12 minute, pana cand sunt patrunse legumele.
- La final am adaugat usturoiul tocat si piperul proaspat macinat. Am pus compozitia intr-un vas unde am procesat totul cu ajutorul unui blender-ul vertical.
- Daca vi se pare ca ciupercile au lasat prea mult lichid, inainte de a pasa compozitia, luati o parte din el, insa nu il aruncati pana cand nu terminati de procesat compozitia; poate mai aveti nevoie la pate.
- Se va pune la frigider pentru a se raci.
- Pateul il putem pune pe paine, alaturi de masline, castraveti, ardei, rosii, salata verde sau alaturi de o rodie.
Pare tare bun! Chiar cautam o reteta de pate de ciuperci! O voi incerca cu siguranta 🙂
Ma bucur ca iti place. Sa-mi spui cum ti-a iesit.
Multumesc pt reteta. Eu am facut fara ardei ca nu-mi place mirosul, si am inlocuit ulei de masline cu unt, a fost cel mai bun pate mancat vreodata.
Ma bucur ca l-ai adaptat dupa preferinte 🙂 Te mai astept cu feedback 😉
Felicitari pentru blog ! Faceti o treaba buna !
Va multumesec!