Aceasta tarta rustica cu spanac si rosii deshidratate este potrivita pentru o vizita neasteptata sau pentru un pranz acasa, pe terasa, la un pahar de bere; credeti-ma ca si copiii vor aprecia tarta. Daca le mai pregatiti si un desert cu capsune, ca tot este sezonul lor, toata lumea va fi multumita. Pentru desert, va recomand aceste 10 deserturi cu capsune.
Partea buna la aceasta tarta rustica este ca din marginile de aluat ramase, puteti face niste “portofele” pe care le umpleti cu ce doriti, le sigilati marginile cu o furculita si le coaceti in acelasi timp cu tarta.
Daca esti abonat al blogului Arome de Poveste, poti avea cartea de retete “Dulce si Sarat” la un pretul special de 25 lei + transport 15 lei cu conditia ca plata sa se faca direct in contul AROME DE POVESTE SRL, cont RO56 INGB 0000 9999 0642 3243 sau prin Revolut (0722.760.240). In ambele cazuri, dupa ce efectuati plata imi trimiteti un email (alina@aromedepoveste.ro) cu adresa de livrare si un telefon pentru contact.
Tarta rustica cu spanac si rosii deshidratate
Echipament
- tava
Ingrediente
Aluat
- 200 g faina integrala de grau spelta
- 100 g malai
- sare
- piper
- 150 g unt rece
- 80 ml apa foarte rece
Compozitie
- 1 lingura ulei
- 100 g ceapa verde tocata
- 20 g usturoi verde tocat
- 180 g mozarella rasa
- 200 g spanac proaspat
- sare
- 50 g rosii deshidratate in ulei
- 1 ou
- 1 lingurita susan alb
- 1 lingurita susan negru
Instructiuni
- Pentru pregatirea aluatului, punem intr-un bol, in cazul meu in Thermomix, faina spelta, malaiul, sare, piper, unt si amestecam; vom obtine un aluat sfaramisios.
- Adaugam apa rece si framantam, moment in care aluatul incepe sa se lege. Continuam inca putin framantarea pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.
- Pentru a putea manevra usor, foaia de aluat pe care urmeaza sa o intindem, vom pune aluatul pe o hartie pentru copt potrivita cu tava in care urmeaza sa coacem tarta.
- Incepem sa intindem aluatul pe foaia de copt, pana cand obtinem un cerc cu diamteru de aproximativ 30 cm si taiem marginile in exces. Puteti folosi o farfurie pentru a da forma rounda.
- Pentru compozitie, punem ceapa si usturoiul tocat, in tigaie, cu uleiul si le lasam la sotat 2-3 minute.
- Adaugam spanacul proapat si putina sare (eu am folosit spanac proaspat, insa puteti folosi si congelat, cu mentiunea ca va trebui sa il scurgeti de apa cand il puneti pe aluat). Lasam spanacul pe foc, impreuna cu ceapa si usturoiul 1-2 minute, timp in care amestecam iar aromele se vor imprieteni, iar apoi dam deoparte.
- Punem 80 gr mozarella rasa peste aluat, avand grija sa lasam o margine de aproximativ 4 centimetri, de jur imprejurul aluatului.
- Adaugam peste mozarella, compozitia de spanac cu ceapa si usturoi, punem rosiile deshidratate tocate si apoi restul de mozarella rasa.
- Eu am folosit rosii deshidratate in ulei, insa daca aveti doar uscate, le puneti 10 minute la inmuiat in apa fierbinte, iar apoi le scurgeti.
- Marginlie tartei le-am ridicat, am facut pliuri, le-am uns cu ou si am presarat putin susan alb si negru.
- Se introduse in cuptorul preincalzit la 180°C si se lasa pana se rumeneste usor, aproximativ 35 minute.
Weekend frumos va doresc si sa auzim de bine!
Alina
Leave a Reply