Tarta rustica cu spanac si rosii deshidratate

tarta-rustica-cu-spanac-si-rosii-deshidratate

In Aperitive/Gustari, Retete ovo-lacto-vegetariene, Retete sarate by Alina StanLeave a Comment

Aceasta tarta rustica cu spanac si rosii deshidratate este potrivita pentru o vizita neasteptata sau pentru un pranz acasa, pe terasa, la un pahar de bere; credeti-ma ca si copiii vor aprecia tarta. Daca le mai pregatiti si un desert cu capsune, ca tot este sezonul lor, toata lumea va fi multumita. Pentru desert, va recomand aceste 10 deserturi cu capsune.

Tarta rustica cu spanac si rosii deshidratae (34)tarta-rustica-cu-panac-si-rosii-deshidratatetarta-rustica-cu-spanac-si-rosii-deshidratae

Partea buna la aceasta tarta rustica este ca din marginile de aluat ramase, puteti face niste “portofele” pe care le umpleti cu ce doriti, le sigilati marginile cu o furculita si le coaceti in acelasi timp cu tarta.

tarta-rustica-cu-spanac-si-rosii-dehidratate

Daca esti abonat al blogului Arome de Poveste, poti avea cartea de retete “Dulce si Sarat” la un pret special de 18 lei + transport 17 lei cu conditia ca plata sa se faca direct in contul AROME DE POVESTE SRL, cont RO56 INGB 0000 9999 0642 3243 sau prin Revolut (0722.760.240). In ambele cazuri, dupa ce efectuati plata imi trimiteti un email (alina@aromedepoveste.ro) cu adresa de livrare si un telefon pentru contact. 

Tarta rustica cu spanac si rosii deshidratate
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 6
Ingrediente
Aluat
Compozitie
  • 1 lingura ulei
  • 100 g ceapa verde, tocata
  • 20 g usturoi verde, tocat
  • 180 g mozarella rasa
  • 200 g spanac
  • sare
  • 50 g rosii deshidratate in ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita susan alb
  • 1 lingurita susan negru
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Pentru pregatirea aluatului, punem intr-un bol, in cazul meu in Thermomix, faina spelta, malaiul, sare, piper, unt si amestecam; vom obtine un aluat sfaramisios.
  2. Adaugam apa rece si framantam, moment in care aluatul incepe sa se lege. Continuam inca putin framantarea pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.
  3. Pentru a putea manevra usor, foaia de aluat pe care urmeaza sa o intindem, vom pune aluatul pe o hartie pentru copt potrivita cu tava in care urmeaza sa coacem tarta.
  4. Incepem sa intindem aluatul pe foaia de copt, pana cand obtinem un cerc cu diamteru de aproximatix 30 cm si taiem marginile in exces. Puteti folosi o farfurie pentru a da forma rounda.
  5. Pentru compozitie, punem ceapa si usturoiul tocat, in tigaie, cu uleiul si le lasam la sotat 2-3 minute.
  6. Adaugam spanacul si putina sare (eu am folosit spanac proaspat, insa puteti folosi si congelat, cu mentiunea ca va trebui sa il scurgeti de apa cand il puneti pe aluat). Lasam spanacul pe foc, impreuna cu ceapa si usturoiul 1 minut, timp in care amestecam iar aromele se vor imprieteni si iar apoi dam deoparte.
  7. Punem 80 gr mozarella rasa peste aluat, avand grija sa lasam o margine de aproximativ 4 centimetri, de jur imprejurul aluatului.
  8. Adaugam peste mozarella, compozitia de spanac cu ceapa si usturoi, punem rosiile deshidratate tocate si apoi restul de mozarella rasa.
  9. Eu am folosit rosii deshidratate in ulei, insa daca aveti doar uscate, le puneti 10 minute la inmuiat in apa fierbinte, iar apoi le scurgeti.
  10. Marginlie tartei le-am ridicat, am facut pliuri, le-am uns cu ou si am presarat putin susan alb si negru.

tarta-rustica-cu-spanac-si-rosii-deshidratate

Weekend frumos va doresc si sa auzim de bine!

Alina

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Tarta rustica cu spanac si rosii deshidratate
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: