Am zis sa profit de putinele afine care se mai gasesc prin piata, asa ca am facut un desert cremos din afine si nuci braziliene 🙂
Ingrediente:
- 150 gr nuci braziliene
- 350 gr afine
- indulcitor dupa gust (eu am pus 1 lingura miere)
- 3 banane congelate si stropite cu lamaie
Pentru decor:
- cateva afine
- 1 lingura fulgi cocos
Mod de preparare:
- Am introdus in robot nucile braziliene, indulcitorul, bananele si am mixat pana cand am obtinut o crema fina.
- Am adaugat afinele si am mai mixat putin.
- Compozitia obtinuta am asezat-o in forma de silicon cu diametru 20 cm si am introdus-o in congelator.
- Dupa cateva ore am scos tortul din forma de silicon si l-am portionat.
In cazul in care mai ramane tort, se va pastra in congelator 🙂
nelly says
ai pus nucile braziliene in robot nehidratate? Cum poate sa iasa o crema daca nu au fo hidratate pe noapte? Multum.
aromedepoveste says
Nelly, daca ai un blender puternic ti le face unt 🙂
Ca sa nu ai emotii le poti lasa 3 ora in apa. Nucile braziliene au nevoie de mai putin timp de hidratare.
O zi frumoasa!