
Dupa batoanele din hrisca fara drojdie, am gatit acesti ardei umpluti plini de savoare si gust.
Stai ca inainte ca orezul sa fie raspandit prin exportarea sa din zonele mai calde in intreaga Europa, hrisca era principalul ingredient pentru pilafuri, pentru sarmale si budinci? Hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre si minerale.
Ppti folosi hrisca in feluri principale de mancare, salate sau budinci indulcite cu fructe uscate sau miere.
- 180 gr hrisca (hidratata in apa 4h)
- 12 ardei medii (curatati de cotor si seminte)
- ulei masline
- 1 ceapa medie tocata
- 1 ardei rosu tocat
- 2 morcovi dati pe razatoarea mare
- o telina foarte mica data pe razatoare mare
- sare neiodata
- piper negru proaspat
- 1 legatura patrunjel tocat
- 300 ml bulion facut in casa
- 700 ml apa fierbinte
- cateva frunze de telina tocate
- Dupa inmuiere, hrisca va fi foarte moale, asa ca nu va avea nevoie de prea mult timp pentru gatit.
- Ardeii i-am curatat de cotor, seminte si i-am spalat.
- Am pus ulei de masline intr-un wok de ceramica, am adaugat ceapa si am lasat-o 1-2 minute, cat se se inmoaie putin.
- Am adaugat ardeiul tocat, morcovii si telina date pe razatoarea mare, sare, piper si am lasat la foc mic inca 3-4 minute.
- Am adaugat apoi hrisca hidratata si scursa bine de apa.
- Am lasat-o 2 minute pe foc si am adaugat patrunjelul tocat.
- Cu aceasta compozitie am umplut ardeii, pe care i-am asezat intr-un vas termorezistent.
- Am adaugat cei 300 ml bulion si apa fierbinte si am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
- Dinn mometul in care a inceput sa fiarba am lasat in cuptor 30-35 minute.
- La final am adaugat frunzele de telina tocate.
Daca iti plac ardeii umpluti, poti trage cu ochiul si la ardei umplut cu bulgur.
Pofta buna iti doresc!
Leave a Reply