Ardei umplut cu bulgur si legume

Ardei umplut cu bulgur si legume

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan16 Comments

Ardei umplut cu bulgur si legume
 

Bulgurul cotine fibre, proteine, potasiu, fier, dar si alte vitamine si minerale; poate fi folosit in salate, garnituri sau alte feluri de mancare.

Ardei umplut cu bulgur si legume
 
Autor:
Portii: 10 buc ardei
Ingrediente
  • 10 ardei
  • 300 br bulgur inmuiat in apa rece pentru 30 minute
  • ulei masline
  • 5 fire de ceapa verde, tocata
  • 2 ardei rosii tocati marunt
  • 1 ardei verde tocat marunt
  • 200 gr morcov dat pe razatoarea mare
  • sare neiodata dupa gust
  • piper negru dupa gust
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • cateva frunze telina
  • 600 gr rosii fara coaja, blenduie (aprox 400 ml)
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. am pus bulgurul la inmuiat 30 minute.
  2. In acest timp am curatat ardeii de cotor, samburi si i-am spalat.
  3. Intr-un wok, am pus ulei de masline, ceapa si am lasat la inabusit 1-2 minute. Am adaugat ardeii tocati, ¾ din cantitatea de morcov rasa (150 gr) si am mai lasat pe foc mic 2 minute.
  4. Legumele inabusite le-am pus intr-un castron si am adaugat bulgurul inmuiat, spalat si strecurat. Am pus sare, piper, patrunjel, frunze telina si am amestecat totul.
  5. Cu compozitia obtinuta am umplut ardeii, pe care i-am pus intr-un vas mare de yena cu capac.
  6. Au ramas 2 linguri din compozitie, pe care am pus-o in vasul de yena, langa ardei.
  7. Pentru a scurta timpul de cuptor, am dat in clocot rosiile blenduite, la care am adaugat aproximativ 900 ml apa, morcovul ras ramas (50 gr) si patrunjel tocat.
  8. Sucul obtinut l-am adaugat peste ardeii umpluti si am introdus vasul de yena in cuptorul preincalzit.
  9. Din mometul in care a inceput sa fiarba, am lasat in cuptor 30 minute, la 180 grade Celsius.

Pofta buna!

Ardei umpluti cu bulgur
 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Ardei umplut cu bulgur si legume
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Comments

          1. GEGELUTZ

            Am înțeles. Poate o să am ocazia să-l încerc cândva. Nu-mi amintesc să fi văzut prin magazinele care mai vând și produse de acestea mai puțin folosite de lume dar probabil nu am fost atentă. O zi frumoasă și cu multe zâmbete! :)

  1. rogrm

    Ce este de fapt bulgurul ? Ca denumire e prima oară când aflu de el, e vorba cumva de crupe de grâu ?

  2. Lorena

    Trebuie incercata reteta…Bulgurul este un aliment sanatos si nu ar trebui evitat. se gaseste la magazinele turcesti. Am mancat in Creta rosii umplute cu bulgur…foarte bune! In ultimul timp evit carnea pe cat posibil si am descoprit ca se poate manca foarte bine si fara, plus ca…sincer ma simt mai bine de cand am renuntat la carne.

    1. Lorena

      Am tot vazut pe diverse bloguti flori de dovleac umplute cu orez, insa am evitat sa gatesc. de asemenea, am mancat in creta…aspect si gust ,,,,deosebit.

  3. Georgeta Bernevig

    Permite-mi te rog un sfat si vei obtine un gust de 10 ori amplificat. Nu mai adauga apa, doar stropeste ardeii cu ulei acopera vasul, da la cuptor si prelungeste putin timpul de cocere. Cu drag, Georgeta

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: