Cheesecake cu lime si merisoare

reteta tort raw, tort raw vegan cheesecake raw vegan

In Chec/Prajituri, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post), Torturi/Tarte by Alina Stan1 Comment

 

cheesecake, lime, desert raw, retete raw vegan, reteta tort raw
 

Un desert bun si econom, facut din pulpa ramasa de la laptele de caju. Din pulpa ramasa de la laptele caju au rezultat e 3 torturi raw cu lime si merisoare cu diametru de 8 cm fiecare .

Gustul racoritor rezultat intre lime, dulce-amarui si gustul merisoarelor a fost pe placul meu :)

Cheesecake raw cu lime si merisor (4)
 

Ingrediente blat:

  • 85 gr migdale hidratate 6h
  • 25 gr fulgi ovaz
  • 30 gr curmale hidratate 15 minute
  • 15 gr ulei cocos
  • 1 lingura fulgi cocos

Ingrediente crema:

  • 320 gr pulpa ramasa de la laptele caju (pulpa mi-a ramas dupa ce am facut lapte de caju din 450 gr caju)
  • 75 gr zeama lime sau dupa gust
  • 130 gr banane congelate si stropite bine cu lamaie (cantitate neta, fara coaja)
  • 70 gr miere salcam sau alt indulcitor dupa gust
  • 40 gr unt cacao topit la bain marie
  • 1/2  lingurita vanilie
  • 40 gr merisor
  • coaja lime bio rasa pentru decor

reteta tort raw, tort raw vegan cheesecake raw vegan
Mod de preparare:

  1. Am pus in robot ingredientele pentru blat (migdalele hidratate si clatite, fulgii ovaz, curmalele scurse de apa si uleiul de cocos) si am maruntit totul, lasand compozitia putin crocanta.
  2. Am tapetat cele 3 forme rotunde (diametru  8 cm) cu fulgi de cocos, am intins compozitia de mai sus in forme si le-am pus la frigider pana cand am facut crema.
  3. In locul celor 3 forme, compozitia se poate pune intr-o singura forma de tort cu dimensiune mai mare, obtinand astfel un tort raw.
  4. Pentru a face crema am pus in robot: pulpa ramasa de la laptele caju, zeama lime, bananele congelate, mierea/alt indulcitor si am procesat la viteza maxima pana cand am obtinut o crema fina, densa si usor acrisoara.
  5. Am adaugat untul de cacao topit si vanilia si le-am incorporat.
  6. La final am pus merisorul si am procesat usor astfel incat sa ramana bucatile intregi.
  7. Crema obtinuta am impartit-o in cele 3 forme care asteptau in frigider.
  8. Deasupra am ras coaja de lime.
  9. Cele 3 mini tortulete le-am pus la congelor pentru a se inchega mai repede insa nu este nevoie sa se congeleze. Cand au fost suficient de inchegate am scos peretii detasabili ale formelor.
  10. Este genul de tort care se pastreaza in frigider :)

Cheesecake raw cu lime si merisor (6)
 

 

THERMOMIX

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Cheesecake cu lime si merisoare
Publicata pe
Nota medie
4.5 Based on 4 Review(s)

Comments

Leave a Comment