Budinca de ciocolata si cocos cu seminte chia

chia, cocos, budinca de post, reteta vegana

In Ciocolata, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Inghetata/Sorbet, Mic dejun, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post) by Alina Stan8 Comments

Vreti ceva dulce, rapid si gustos? Nimic mai simplu. Budinca de ciocolata cu chia se pregateste repede, este gustoasa si merge perfect si in perioada postului.
budinca chia, ciocolata, zmeura, budinca post, reteta vegana
Semintele chia provin de la o planta denumita Salvia Hispanica, inrudita cu menta si sunt niste seminte mici, de culoare alb/bej sau negre, sunt bogate in nutrienti cu importante beneficii pentru corp si creier. Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti si proteine, furnizeaza un volum mare de nutrienti cu un aport redus de calorii (28 grame seminte de chia are 137 calorii), nu contin gluten si sunt bogate in acizi grasi Omega 3.

Semintele de chia le putem folosi in smoothi-uri, cereale, budinci, batoane energizante, iaurt, paine. In contact cu lichide, ele absorb de 10 ori mai mult lichid decat greutatea lor, se umfla si devin usor gelatinoase.

budinca ciocolata cu chia

Budinca de ciocolata si cocos cu seminte chia
 
Autor:
Ingrediente
  • 45 gr seminte chia
  • 450 ml lapte migdale sau un alt tip de lapte (reteta pentru lapte migdale o aveti aici)
  • 3 lingurite cacao
  • 1 lingurita maca
  • un praf de sare
  • 3 linguri sirop artar sau alt indulcitor dupa gust
  • o conserva lapte cocos
  • zmeura si afine sau alte fructe
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus semintele chia si laptele de migdale intr-un borcan de 500 ml cu capac. Am agitat borcanul energic timp de 1-2 minute.
  2. Am adaugat cacao, maca, sare, siropul de artar si am amestecta cu o lingura.
  3. Am lasat borcanul la frigider pentru 1 ora, timp in care semintele capata o consistenta gelatinoasa.
  4. Conserva de lapte de cocos, trebuie sa stea la frigider peste noapate. Cand o deschideti, incercati sa nu o agitati deoarece partea cremoasa de cocos se intareste si se ridica deasupra, iar jos ramane apa.
  5. Luati cu o lingura partea de cocos cremoasa, alba care s-a format deasupra si o transferati intr-un castron.
  6. O puteti folosi ca atare sau puteti pune indulcitor dupa gust.
  7. Am impartit budinca obtinuta in 3 pahare, am pus deasupra crema de cocos si am ornat cu afine si zmeura congelata.

chia, cocos, budinca, reteta post

Sursa:

http://depts.washington.edu/nutr/documents/ChiaSeeds2_2013.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Salvia_hispanica

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Budinca de ciocolata si cocos cu seminte chia
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. worldofsolitaire

    Nu te mai citesc,.Imi vine sa daubuzna, sa ma infrupt din tot ce vad ca prepari.Şi apoi, am obosit, să tot iau notiţe. Acum, m-aş înfrupta din mâncarea cu linteşi cu upa crenă de morcovi. Mmmmmmmmmmmmmm!
    Onu

    1. aromedepoveste

      Onu, nu mai lua notite :) Iti trimiti ce iti place direct pe mail sau dai click pe iconita de pdf si printezi 😉

      1. Gabriela

        Am incercat sa dau print prin apasarea iconitei pdf, insa nu se vede scrisul, care cred ca este in alb. Vi s-a intamplat si voua acelasi lucru sau am eu vreo problema la calculator?

        1. aromedepoveste

          Gabriela, am incercat si eu. Cand apas iconita de pdf, am posibilitatea de a salva postul.
          Adevarul este ca momentan am cateva probleme cu siteul, in sensul ca de la ultimul update, mi s-a modificat asezarea in pagina. Lucrez la remediere insa nu stiam de iconita pdf.
          Eu am putut salva postulș mai este sub post o iconita gri (plicul) cu posibilitatea de a trimite pe mail postul/linkul.
          Iti multumesc pentru semnalare. Seara buna!

  2. worldofsolitaire

    Alina,
    Sarut mâna, îmi place să conspectez. Mi-a rămas din studenţie. Lucrul cu cartea, ştii tu. Reproşul este un compliment bine meritat!Voi recurge totuşi, la mail. Ai prea multe bunătăţi! :)
    Onu

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: