Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Prajitura cu magiun si nuci coapte
Alina Stan
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
30
minutes
mins
Cook Time
30
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
Servings
10
-12
Ingrediente
1x
2x
3x
150
nuca
110
gr
Edulcorem Stevia 1:1
3
linguri cacao
220
ml
ulei
320
gr
faina
280
ml
apa minerala
150
gr
magiun
1
lingurita bicarbonat
1
lingura zeama lamaie
Glazura:
80
gr
Edulcorem Stevia 1:1
20
gr
cacao
35
gr
apa
Decor:
50
gr
nuca
Instructiuni
Se pun samburii de nuca in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru 5-6 minute.
Cand sunt usor copti, scoatem tava, ii lasam la racit iar apoi ii tocam grosier.
Intr-un castron, punem indulcitorul, Edulcorem Stevia 1:1, cacao, uleiul si amestecam.
Adaugam faina, apa minerala si omogenizam.
Punem si magiunul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nuca tocata si incorporam.
Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava rotunda de 24 cm si o introducem la cuptorul incins la 180 grade Celsius, pentru 25-30 minute.
Cand este gata, o lasam 5 minute sa se raceasca iar apoi scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar.
In acest timp pregatim glazura, punand intr-un castron Edulcorem Stevia, cacao, apa si amestecam cu un tel.
Cand prajitura este racita, punem glazura peste ea si decoram cu nuca coapta.
Observatii
Am folosit o tava de 24 cm, cu pereti detasabili.
Keyword
edulcorem, magiun, nosugar
Tried this recipe?
Let us know
how it was!