Prajitura cu magiun si nuci coapte

prajitura-cu-magiun-si-nuci-coapte

In Chec/Prajituri, Desert vegan (de post), Deserturi, Mic dejun, Retete ovo-lacto-vegetariene, Retete vegane (de post) by Alina StanLeave a Comment

Ce spuneti de o prajitura cu magiun si nuci coapte? O prajitura de post, simpla, cu magiun pregatit la tuci. In locul zaharului am folosit indulcitorul Edulcorem Stevia, care este un indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana si Eritritol, are zero calorii si zero indice glicemic, este stabil termic, NU are gust amarui, ca alti indulcitori si poate fi folosit in bauturi, prajituri, creme si alte deserturi.

prajitura-cu-magiun-si-nuci-coapte

Magiunul pe care l-am folosit in aceasta reteta este pregatit de soacra mea, la tuci, din prune dulci si gustoase. Este cel care ma salveaza de multe ori, atunci cand poftele o iau razna…presupun ca stiti cum este 😉

Indulcitorul Edulcorem Stevia are un excelent raport calitate-pret, fiind creat pentru a raspunde asteptarilor celor care au restrictii alimentare, dar isi doresc dulciuri sanatoase, la pret accesibil. Daca doriti sa-l incercati il gasiti la Nosugarshop.roprajitura-cu-magiun-si-nuci-coapte

Prajitura cu magiun si nuci coapte
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 10-12
Ingrediente
  • 150 nuca
  • 110 gr Edulcorem Stevia 1:1
  • 3 linguri cacao
  • 220 ml ulei
  • 320 gr faina
  • 280 ml apa minerala
  • 150 gr magiun
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama lamaie
  • Glazura:
  • 80 gr Edulcorem Stevia 1:1
  • 20 gr cacao
  • 35 gr apa
  • Decor:
  • 50 gr nuca
Instructiuni
  1. Se pun samburii de nuca in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru 5-6 minute.
  2. Cand sunt usor copti, scoatem tava, ii lasam la racit iar apoi ii tocam grosier.
  3. Intr-un castron, punem indulcitorul, Edulcorem Stevia 1:1, cacao, uleiul si amestecam.
  4. Adaugam faina, apa minerala si omogenizam.
  5. Punem si magiunul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nuca tocata si incorporam.
  6. Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava rotunda de 24 cm si o introducem la cuptorul incins la 180 grade Celsius, pentru 25-30 minute.
  7. Cand este gata, o lasam 5 minute sa se raceasca iar apoi scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar.
  8. In acest timp, pregatim glazura, punand intr-un castron Edulcorem Stevia, cacao, apa si amestecam cu un tel.
  9. Cand prajitura este racita, punem glazura peste ea si decoram cu nuca coapta.
Notite
Am folosit o tava de 24 cm, cu pereti detasabili.

Pe curand, Alina

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Prajitura cu magiun si nuci coapte
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: