Ce spuneti de o prajitura cu magiun si nuci coapte? O prajitura de post, simpla, cu magiun pregatit la tuci. In locul zaharului am folosit indulcitorul Edulcorem Stevia, care este un indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana si Eritritol, are zero calorii si zero indice glicemic, este stabil termic, NU are gust amarui, ca alti indulcitori si poate fi folosit in bauturi, prajituri, creme si alte deserturi.
Magiunul pe care l-am folosit in aceasta reteta este pregatit de soacra mea, la tuci, din prune dulci si gustoase. Este cel care ma salveaza de multe ori, atunci cand poftele o iau razna…presupun ca stiti cum este 😉
Indulcitorul Edulcorem Stevia are un excelent raport calitate-pret, fiind creat pentru a raspunde asteptarilor celor care au restrictii alimentare, dar isi doresc dulciuri sanatoase, la pret accesibil. Daca doriti sa-l incercati il gasiti la Nosugarshop.ro
Prajitura cu magiun si nuci coapte
Ingrediente
- 150 nuca
- 110 gr Edulcorem Stevia 1:1
- 3 linguri cacao
- 220 ml ulei
- 320 gr faina
- 280 ml apa minerala
- 150 gr magiun
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingura zeama lamaie
- Glazura:
- 80 gr Edulcorem Stevia 1:1
- 20 gr cacao
- 35 gr apa
- Decor:
- 50 gr nuca
Instructiuni
- Se pun samburii de nuca in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru 5-6 minute.
- Cand sunt usor copti, scoatem tava, ii lasam la racit iar apoi ii tocam grosier.
- Intr-un castron, punem indulcitorul, Edulcorem Stevia 1:1, cacao, uleiul si amestecam.
- Adaugam faina, apa minerala si omogenizam.
- Punem si magiunul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nuca tocata si incorporam.
- Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava rotunda de 24 cm si o introducem la cuptorul incins la 180 grade Celsius, pentru 25-30 minute.
- Cand este gata, o lasam 5 minute sa se raceasca iar apoi scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar.
- In acest timp pregatim glazura, punand intr-un castron Edulcorem Stevia, cacao, apa si amestecam cu un tel.
- Cand prajitura este racita, punem glazura peste ea si decoram cu nuca coapta.
Observatii
Pe curand, Alina
Liliana Burcea says
Draga Alina, prajitura arata minunat, o voi incerca si eu pentru cei dragi, pentru mine aleg dulciurile raw vegane deoarece am probleme cu glutenul.
Multumesc mult pentru aceasta super reteta si ramanem aproape!
Imi doresc sa ne cunoastem si sper ca intr-o zi sa se intample!
Te imbratisez cu drag,
Liliana
Alina Stan says
Multumesc, Liliana. Ganduri senine si toate cele bune!