Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Masala de mazare
Alina Stan
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
5
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
Total Time
25
minutes
mins
Servings
3
-4
Ingrediente
1x
2x
3x
400
gr
mazare
congelata Edenia
700
ml
apa
2
linguri ulei
2
cepe medii tocate
120 gr
0,5
cm
ghimbir ras
1
lingurita
chana masala
sare dupa gust
1
lingurita curry
400
gr
rosii din conserva
100
gr
smantana de ovaz sau
de orez
cateva fire coriandru verde
Instructiuni
Am pus 700 ml apa la fiert cu putina sare iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat mazarea congelata.
Am lasat sa fiarba pana cand s-a gatit mazarea, aproximativ 5-7 minute.
Odata fiarta mazarea, am scurs apa si am trecut-o printr-un jet de apa rece.
In acest timp am pus intr-o cratita, uleiul si ceapa si am lasat la sotat 3-4 minute.
Odata sotata ceapa, am adaugat ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, chana masala, sare dupa gust si curry.
Am amestecat si am lasat pe foc cateva secunde, cat se se intrepatrunda aromele, apoi am adaugat rosiile din conserva.
Cand a inceput sa fiarba compozitia, am adaugat mazarea scursa de apa si am mai lasat sa fiarba 5 minute.
La final am adaugat smantana de ovaz, am mai lasat sa dea 2-3 clocote apoi am luat mancare de pe foc.
La final am pus coriandru verde tocat.
Observatii
Acest fel de mancare se poate servi ca atare sau se poate pregati alaturi de o portie de orez simplu.
Tried this recipe?
Let us know
how it was!