Go Back
humus-cu-leurda

Humus cu leurda

Alina Stan

Ingrediente
  

  • 180 gr naut boabe
  • sare dupa gust
  • piper negru dupa gust
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 2 linguri pasta de susan tahini
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 legatura leurda 15 fire
  • aproximativ 150 ml apa
  • susan negru si alb
  • boia dulce

Instructiuni
 

  • Am lasat nautul in apa la hidratat, peste noapte iar in ziua urmatoare l-am clatit si l-am pus la fiert.
  • Cantitatea de apa in care se lasa la hidratat trebuie sa fie de trei ori mai mare decat cantitatea de naut.
  • Daca il fierbeti in oala clasica, dureza aproximativ 1,45 ore iar daca il fierbeti la oala sub presiune, timpul se reduce la jumatate.
  • Odata fiert nautul, il strecuram si pastram o cana din apa in care a fiert.
  • Nautul fiert il transferam in robotul de bucatarie/blender, adaugam sare si piper negru dupa gust, zeama de lamaie, pasta de susan, uleiul de masline, leurda si aproximativ 150 ml apa in care a fiert nautul si procesam.
  • Apa o puteti adauga treptat si va opriti cand obtineti consistenta dorita.
  • Deasupra am pus seminte de susan alb si negru, leurda tocata, boia si putin ulei de masline.
Tried this recipe?Let us know how it was!