Go Back
+ servings
naut-sos-rosii-aromat

Naut in sos de rosii aromat

Alina Stan
Un preparat cu arome indiene!
Servings 3 -4

Ingrediente
  

Instructiuni
 

  • Nautul l-am pus de seara la hidratat in apa rece iar dimineata am aruncat apa si l-am clatit.
  • Am fiert nautul in apa cu sare iar cand a fost fiert, l-am strecurat.
  • Intr-o cratita am pus uleiul si ceapa la sotat.
  • Am adaugat in cratita, usturoiul trecut prin presa, ghimbirul ras, coriandru, turmericul, garam masala, chimionul, sare, zeama de lamaie si bulionul.
  • Sofranul l-am lasat sa stea 5 minute in lapte fierbinte, lapte care va capata o culoare usor galbuie iar apoi l-am adaugat in cratita impreuna cu siropul de orez.
  • Puteti inlocui siropul de orez cu zahar sau cu alt indulcitor.
  • Tot aici am adaugat si nautul fiert.
  • Mie mi s-a parut prea gros sosul si am pus pus si 100 ml apa.
  • Am lasat totul la fiert inca 10 minute, timp in care nautul va prelua din arome.

Observatii

Eu am facut si orez basmati.
Tried this recipe?Let us know how it was!