Iubesc India si aromele ei! Imi amintesc cu drag de pietele lor pline de condimente, strazile aglomerate, forfota care incepea dis-de-dimineata si care tinea pana noaptea tarziu, oamenii extrem de simpli si primitori. Cata culoare!
Iata si cateva fotografii din magica Indie!
India a fost pentru mine punctul de cotitura in modul in care gateam, locul unde am descoperit arome si condimente ce dau „viata” mancarii.
Naut in sos de rosii aromat
Ingrediente
- 180 gr naut hidratat in apa peste noapte
- ulei
- 100 gr ceapa tocata 2 buc medii
- 6 catei usturoi trecut prin presa
- 2-3 cm ghimbir ras
- 1/2 lingurita coriandru pudra
- 1/2 lingurita turmeric pudra
- 3/4 lingurita garam masala
- 1/4 lingurita chimion pudra
- sare dupa gust
- 2 linguri zeama lamaie
- 400 ml bulion facut in casa
- 1-2 linguri sirop de orez sau zahar brut sau zahar de cocos
- 20 firicele de sofran
- 3-4 linguri lapte vegetal
Instructiuni
- Nautul l-am pus de seara la hidratat in apa rece iar dimineata am aruncat apa si l-am clatit.
- Am fiert nautul in apa cu sare iar cand a fost fiert, l-am strecurat.
- Intr-o cratita am pus uleiul si ceapa la sotat.
- Am adaugat in cratita, usturoiul trecut prin presa, ghimbirul ras, coriandru, turmericul, garam masala, chimionul, sare, zeama de lamaie si bulionul.
- Sofranul l-am lasat sa stea 5 minute in lapte fierbinte, lapte care va capata o culoare usor galbuie iar apoi l-am adaugat in cratita impreuna cu siropul de orez.
- Puteti inlocui siropul de orez cu zahar sau cu alt indulcitor.
- Tot aici am adaugat si nautul fiert.
- Mie mi s-a parut prea gros sosul si am pus pus si 100 ml apa.
- Am lasat totul la fiert inca 10 minute, timp in care nautul va prelua din arome.
Observatii
Pe langa retetele de humus pe care le poti gasi pe blog, mai sunt cateva retete interesante si anume chiftelute din naut la cuptor sau salata de naut cu linte.
Te astept Sambata, 17 februarie la Atelierul cu Ciocolata si Gustari Sanatoase unde cei mici vor invata sa pregateasca ciocolata delicioasa, gustari sanatoase iar ciocolata pregatita o vor putea lua acasa. Pana pe 13 februarie beneficiezi de discount! Toate detaliile despre atelier le gasesti pe pagina de facebook, aici.
Leave a Reply