Chiftelute de naut cu susan la cuptor

Chiftelute de naut cu susan la cuptor

In Aperitive/Gustari, Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan1 Comment

Nautul este unul dintre alimentele recomandate unui stil de viata echilibrat si sanatos. Este extrem de gustos, are un conţinut bogat de proteine si poate inlocui cu succes carnea.

Susanul are un continut ridicat de  minerale esentiale pentru organism, precum magneziul, cuprul, fierul, calciul si fosforul.

Chiftelute de naut cu susan la cuptor
Nautul il gatesc fie sub forma de humus din naut sau sub forma acestor chiftelute la cuptor.
Chiftelute de naut cu susan la cuptor
 
Chiftelute de naut cu susan la cuptor
 
Autor:
Portii: 30 bucati
Ingrediente
  • 400 gr naut lasat la inmuiat peste nopate
  • sare neiodata dupa gust
  • 5 fire ceapa verde tocata
  • 3 fire usturoi verde tocat
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 120 ml apa in care a fiert nautul
  • 2 lingurite menta maruntita uscata sau proaspata
  • ½ lingurita coriandru
  • 3 linguri ulei masline
  • 9 linguri susan pentru a acoperi chiftelele
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am lasat nautul in apa rece la inmuita, peste noapte.
  2. Am pus apa cu sare la fiert iar cand a dat in clocot, am adaugat nautul.
  3. L-am lasat acoperit sa fiarba la foc mic pana cand a fost fiert, aproximativ 1,30 ore.
  4. In acest timp am pus intr-un wok ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate si am lasat 1-2 minute la inabusit.
  5. Cand nautul a fiert, l-am strecurat.
  6. Din apa in carte a fiert, am pastrat un pahar de apa, de care vom avea nevoie mai tarziu.
  7. Am pus o parte din naut in robotul cu lama in S si am procesat.
  8. Pentru a ajuta robotul, am adaugat putin din apa pastrata.
  9. Am fost nevoita sa procesez nautul in 2 transe pentru ca era o cantitate destul de mare.
  10. Daca robotul va permite, adaugati toata cantitatea de naut o data.
  11. Peste naut, in robotul cu lama S am adaugat si patrunjelul, piperul, menta, coriandru, ulei masline si am procesat din nou.
  12. Am transferat compozitia obtinuta intr-un bol mare si am adaugat si usturoiul si ceapa inabusita.
  13. Am amestecat si am modelat chiftelute pe care le-am rostogolit prin susan.
  14. Chiftelele obtinute le-am pus in tava, pe o hartie de copt unsa cu ulei si le-am introdus in cuptorul preincalzit. Le-am lasat in cuptor timp de 35 minute la o temperatura de 180 grade Celsius, jumatate din acest timp fiind pe program de ventilatie.
Notite
Merg grozav impreuna cu salata de patrunjel sau salata verde cu rosii.

Pofta buna!

 

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Chiftelute de naut cu susan la cuptor
Publicata pe
Nota medie
4 Based on 4 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Pingback: Naut in sos de rosii aromat - Arome de poveste

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: