Humus cu naut

Humus cu naut

In Aperitive/Gustari, Mic dejun, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan11 Comments

Nautul este una dintre cele mai vechi leguminoase, fiind cultivată în Estul Mijlociu încă de acum 7500 de ani. Cel mai mare producător de năut este India, fiind urmata de Pakistan și Turcia.

Nautul este o sursa excelenta de fibre, vitaminele B6 si B9, acid folic si mangan, proteine si minerale precum fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru si zinc. Are un continut bogat in proteine si poate inlocui cu succes carnea. Este folosit în preparate consacrate cum ar fi humus sau falafel si face parte din familia leguminoaselor, alături de soia, linte, mazare si linte.

Boabele de naut scad colesterolul prin continutul de fibre si impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie si combate anemia.

Humus cu naut

Humus cu naut
 
Autor:
Ingrediente
  • 250 gr boabe naut (inmuiat peste nopate)
  • 5-6 linguri tahini (pasta de susan)
  • 4 -5 catei de usturoi
  • zeama de la ½ lamaie
  • sare roz Himalaya
  • piper negru proaspat
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri de patrunjel (tocat)
  • 200 ml apa in care a fiert nautul
  • 1-2 linguri seminte pin
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Boabele de naut puse la inmuiat peste noapte, le-am pus la fiert aproximativ 1 ora si 45 minute; daca folositi oala sub presiune, atunci va fi nevoie doar de aprox. 50 minute.
  2. Am pus nautul fiert si scurs de apa intr-un castron si am adaugat tahini, sare, piper, usturoi, zeama lamaie, ulei masline si patrunjel. Am pasat totul cu blenderul vertical.
  3. In timp ce am pasat, am pus putin cate putin din apa in care a fiert nautul. Cantitatea de apa adaugata depinde de cum doriti sa fie compozitia.
  4. Deasupra am pus ulei de masline si muguri de pin.
  5. Langa humus merge perfect o salata de patrunjel.

Humus cu naut

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Humus cu naut
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. World of Solitaire

    Scrii frumos, cu talent .Imi faci multa pofta!
    Multumesc, posturile tale sunt un remember pentru hrana sanatoasa. implicit, pentru bucuria de viata!
    Ma bantuie insa, o intrebare. Dupa atata tratament termic, mai ramane ceva viu in preparatul respectiv?
    Onu

  2. Pingback: Chiftelute de naut cu susan la cuptor | Arome de poveste

  3. Amira

    Hummus cu naut e pleonasm. Hummus-ul este pasta de naut. In limba araba la naut se spune hummus.

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: