Fursecuri cu nuca si merisoare – fara gluten

fursecuri-fara-gluten-orez-mei

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Chec/Prajituri, Desert vegan (de post), Deserturi, Mic dejun, Retete fara gluten by Alina StanLeave a Comment

Aceste fursecuri cu nuca si merisoare sunt versatile deoarece sunt potrivite ca si desert pentru copii, o gustare in pachetul de scoala insa merg perfect si langa ceaiul adultilor ūüėČ

fursecuri-ceai-ma-naMa-na- magazin natural ne-a facut o surpriza si ne-a trimis un cos plin cu bunataturi, asa ca am gatit cu drag si spor aceste fursecuri cu nuca si merisoare,  budinca de tapioca cu fistic si un  drob vegan cu hrisca. Va recomand sa le incercati si voi acasa :)

Daca va face cu ochiul tortul de mai sus, aveti aici reteta de tort ciocolatos cu glazura de cocos.

faina-orez-faina-mei-ma-na-furesecuri

Fursecuri cu nuca si merisoare - fara gluten
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Aceste fursecuri nu contin gluten si sunt o varianta potrivita pentru cei mici.
Autor:
Portii: 10-15
Ingrediente
  • 200 gr faina orez
  • 200 gr faina mei
  • 3 lingurite seminte in rasnite
  • 5 linguri apa
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 100 gr zahar brut
  • 150 ml ulei
  • esenta vanilie
  • 23-25 linguri lapte (eu am folosit lapte de orez)
  • 100 gr merisoare (eu am folosit merisoare indulcite cu suc de mere)
  • 100 gr nuca tocata grosier
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am inceput cu rasnirea semintelor de in, in rasnita de cafea, pe care le-am pus intr-un castron mic, cu cele 5 linguri de apa si le-am lasat deoparte pentru 20 minute.
  2. Ca sa-mi usureaz munca, am pus ingredientele in bolul robotului de bucatarie insa puteti folosi si un castron.
  3. Am pus faina de orez, faina de mei, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, uleiul, laptele, esenta de vanilie si am amestecat totul.
  4. La final am adaugat merisoarele, nuca tocata grosier si semintele de in rasnite.
  5. Am amestecat din nou pentru incorporarea lor si am obtinut un aluat vartos.
  6. Daca vi se pare ca este prea tare, mai puteti pune putin lapte.
  7. Am pregatit tava, tapetata cu hartie de copt si am luat cu o lingura din compozitia de fursecuri si am asezat in tava.
  8. Am introdus tava in cuptorul electric preincalzit si am lasat- o la 200 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
  9. Cand sunt gata, fursecurile trebuie sa aiba o culoare aurie.
Notite
Am folosit aproximativ 30 gr de compozitie pt fiecare fursec si au iesit 40 de fursecuri.

fursecuri-nuca-merisoare

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Poveste, te poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta.  Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Fursecuri cu nuca si merisoare – fara gluten
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: