Intotdeauna am respins varza de Bruxelles, mi s-a parut fada si cu un miros insuportabil insa am zis sa-i mai dau o sansa, asa ca am pregatit o reteta cu sos de soia extrem de simpla.
Sincer, mi-a placut ce a iesit, asa ca poate indrazniti sa incercati si voi 🙂
Varza de Bruxelles cu sos de soia
Ingrediente
- 500 gr varza de Bruxelles
- sare
- 5-6 linguri sos de soia
- 2-3 linguri de miere sau sirop agave
- 1/2 lingurita sos chilly
Instructiuni
- Am curatat varza de Bruxelles si am spalat-o in apa rece.
- Am pus un vas cu apa si sare la fiert iar cand a dat apa in clocot am adaugat varza.
- Am lasa-o sa fiarba aproximativ 10 minute.
- Ca sa vedeti daca este fiarta, o incercati cu furculita.
- Cand a fost fiarta, am aruncat apa si am trecut varza printr-un jet de apa rece.
- Intr-un wok am pus sosul de soia, mierea si sosul de chilly si am amestecat.
- Cand s-a infierbantat bine sosul, am adaugat varza de Bruxelles si am amestecat pentru a se intrepatrunde bine.
Observatii
Am facut si o portie de orez insa puteti inlocui orezul cu ce doriti voi.
Deasupra am ornat cu patrunjel si ardei.
Pofta buna!
Deasupra am ornat cu patrunjel si ardei.
Pofta buna!
Tried this recipe?Let us know how it was!
Simona says
Intr-adevar, mirosul este ciudat, dar ca si in cazul branzeturilor(cele mai scumpe, ce nu au un miros incredibil de placut) sau a unui ingredient precum usturoiul(in aceeasi situatie), gustul este foarte bun si e si mai usor de gatit. Si eu ma aflam in situatia ta, nu imi placea deloc, pana sa incep s-o gatesc.