Briose fara gluten cu afine

fara gluten-dr Schar-bioase

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Concursuri, Deserturi, Mic dejun, Retete fara gluten, Retete ovo-lacto-vegetariene by Alina Stan4 Comments

Campania  Iubim si Daruim cu Schar este dedicata persoanelor cu intoleranta la gluten si isi propune ca toata luna februarie sa gatim retete romantice, sa fim mai buni si sa avem inimile dechise.
Lasati AICI un comentariu prin care transmiteti un gand bun cuiva drag, sa spuneti o poveste de viata sau o experienta traita, poveste sau expereinta care sa ne inspire si pe noi, sa fim mai buni, mai iubitori si mai generosi, si puteti fi castigatorul produselor fara gluten oferite de Schar.
Schar a pregatit si un concurs in care puteti vota pe facebook retetele participante in campanie, retete pe care le gasiti in albumul campaniei si pe care le puteti vota si vizualiza AICI.
briose-fara-gluten-dr Schar

5.0 from 2 reviews
Briose fara gluten cu afine
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Briose delicioase, pufoase si fara gluten care merg perfect langa o ceasca cu ceai.
Autor:
Portii: 15
Ingrediente
  • 250 gr faina faina fara gluten
  • 150 gr cana zahar brut
  • un praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt fara gluten
  • 4 linguirte zeama lamaie
  • 100 gr ulei (eu am folosit ulei de masline)
  • 150 ml lapte (eu am folosit lapte vegetal de orez)
  • 2 oua de tara
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 200 gr afine (eu am folosit afine congelate)
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus in robotul de bucatarie faina, zaharul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare ai am mixat putin.
  2. Am adaugat uleiul, laptele vegetal, ouale, vanilia si am mixat 1-2 minute la vitaza medie pana cand am obtinut o compozitie cremoasa.
  3. Am transferat compozitia intr-un castron si am adaugat afinele congelate care au fost lasate la temperatura camerei 15-20 minute.
  4. Am amestecat compozitia cu o spatula pentru a incorpora afinele.
  5. Am pus hartiile de briose in tava pentru briose si le-am umplut (3/4) cu compozitie.
  6. Am pus briosele fara gluten in cuptorul electric preincalzit si le-am lasat 12 minute la o temperatura de 220 grade Celsius pana au crescut iar apoi am redus temperatura la 180 grade Celsius si le-am mai lasat 13-15 minute.
Notite
Au iesit 15 briose.

Daca v-a placut reteta, o puteti vota in albumul de mai sus :)

briose-fara-gluten

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Briose fara gluten cu afine
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
3.5 Based on 3 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Alina Voicu

    O brioasa draguta care m a intampinat la intrarea pe acest site si mi a rapit un zambet. Felicitari !
    Imi place reteta si o voi incerca cu drag. Multumesc. :)

  2. Dana

    Delicioase aceste briose. Eu am folosit afine in stare naturala, ca e perioada lor. Multumim!

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: