Go Back
+ servings
fara gluten-dr Schar-bioase

Briose fara gluten cu afine

Alina Stan
Briose delicioase, pufoase si fara gluten care merg perfect langa o ceasca cu ceai.
5 from 3 votes
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 15

Ingrediente
  

  • 250 gr faina faina fara gluten
  • 150 gr cana zahar brut
  • un praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt fara gluten
  • 4 linguirte zeama lamaie
  • 100 gr ulei eu am folosit ulei de masline
  • 150 ml lapte eu am folosit lapte vegetal de orez
  • 2 oua de tara
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 200 gr afine eu am folosit afine congelate

Instructiuni
 

  • Am pus in robotul de bucatarie faina, zaharul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare ai am mixat putin.
  • Am adaugat uleiul, laptele vegetal, ouale, vanilia si am mixat 1-2 minute la vitaza medie pana cand am obtinut o compozitie cremoasa.
  • Am transferat compozitia intr-un castron si am adaugat afinele congelate care au fost lasate la temperatura camerei 15-20 minute.
  • Am amestecat compozitia cu o spatula pentru a incorpora afinele.
  • Am pus hartiile de briose in tava pentru briose si le-am umplut (3/4) cu compozitie.
  • Am pus briosele fara gluten in cuptorul electric preincalzit si le-am lasat 12 minute la o temperatura de 220 grade Celsius pana au crescut iar apoi am redus temperatura la 180 grade Celsius si le-am mai lasat 13-15 minute.

Observatii

Au iesit 15 briose.
Tried this recipe?Let us know how it was!