
Esenta de vanilie
Author:
Ingredients
- 150 ml alcool (eu am folosit votca de 40%)
- 4-5 pastai vanilie
Instructions
- Am sectionat pe lung pastaile de vanilie, le-am taiat in bucati de 2 cm si le-am pus intr-un borcan. Peste ele am turnat votca.
- Borcanul l-am asezat intr-un loc ferit de lumina, avand grija sa il agit in fiecare zi, timp de 2 saptamani. Dupa acest interval am agitat la 2-3 zile.
- Dupa 3 luni am inceput sa folosesc din esenta de vanilie obtinuta, care nu are nimic in comun cu ceea ce se gaseste in supermaketuri.
- Pentru a improspata esenta, atunci cand mai folositi pastai de vanile, nu le aruncati dupa ce luati bobitele din interior, ci le puneti in borcan si completati cu putin alcool.
Partea buna este ca esenta de vanilie obtinuta nu are termen de valabilitate 🙂
Daca vreti sa vedeti cum mi-am facut borcanasul cu arome de lamaie si portocala pe care il folosesc la deserturi, aveti aici indicatii.
Spor la prajiturit cu esenta de vanilie homemade 🙂
Pe curand!

[…] am folosit esenta pregatita in casa; aveti aici […]