Este important sa lasam migdalele peste noapte in apa, deoarece prin inmuiere, cantitatea de enzime creste de 3-6 ori si se elimina anumite substate toxice. Dupa ce au fost inmuiate, apa din bol se arunca, iar migdalele se spala sub un jet de apa rece.
Reteta mea a fost preluata din cartea Raw vegan cu Thermomix 😉
Ingrediente:
- 200 migdale crude, hidratate peste noapte
- putina sare
- 1 litru apa
Metoda:
- Migdalele hidratate si clatite le-am pus in bol cu 300 ml apa, sare si am mixat pana s-au maruntit bine (pentru cei care au Thermomix, 1 minut la viteza 10).
- Am adaugat restul de apa si am mai mixat pana cand am obtinut laptele ( pentru Thermomix , 30 secunde la viteza 8).
- In functie de preferinte, laptele de midgale se poate strecura sau se poate consuma ca atare cu putina vanilie, miere, sirop artar, curmale etc. Daca il strecurati, pulpa o puteti folosi la deserturi raw vegan.
Denn says
Super! Multumim! 🙂 Cat timp se poate pastra la frigider?
aromedepoveste says
Eu l-am tinut in frigider maxim 3 zile.
Paula says
Multumim! ? simplu și rapid și cel mai important, foarte sănătos
Alina Stan says
Cu drag, Paula!
Rox says
Apa trebuie sa fie calduta sau ai folosit la temperatura camerei? Multumesc! 🙂
Alina Stan says
Roxana, am folosit apa la temperatura camerei. Cand consum laptele sau il pun peste cerealele copiilor, il incalzesc putin.
Alex says
Buna ziua,
Ce gresesc de mi se separa laptele dupa cateva ore? Am făcut de cateva ori urmand ad literam reteta, a iesit perfect. Apoi dintr.o data a inceput sa se separe.
Alina Stan says
Buna, este normal ce se intampla, se separa apa de partea mai grasa. Se agita recipientul inainte de a se consuma.
Asa se intampla si la laptele de cocos, caju, etc.