Lapte de migdale

Lapte de migdale (2)

In Bauturi, Cum sa facem..., Lapte Vegetal, Mic dejun, Retete fara gluten, Retete raw by Alina Stan7 Comments

Laptele de migdale este o bautura bogata in proteine, acizi grasi omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu şi fier. Este ideal pentru cei cu intoleranta la lactoza, deoarece nu contine colesterol sau lactoza. Lapte de migdale se gaseste si in comert, insa este de preferat sa-l facem acasa 😉

Este important sa lasam migdalele peste noapte in apa, deoarece prin inmuiere, cantitatea de enzime creste de 3-6 ori si se elimina anumite substate toxice. Dupa ce au fost inmuiate, apa din bol se arunca, iar migdalele se spala sub un jet de apa rece.

Reteta mea a fost preluata din cartea Raw vegan cu Thermomix  😉

Ingrediente:

  • 200 migdale crude, hidratate peste noapte
  • putina sare
  • 1 litru apa

Metoda:

  1. Migdalele hidratate si clatite le-am pus in bol cu 300 ml apa, sare si am mixat pana s-au maruntit bine (pentru cei care au Thermomix, 1 minut la viteza 10).
  2. Am adaugat restul de apa si am mai mixat pana cand am obtinut laptele ( pentru Thermomix , 30 secunde la viteza 8).
  3. In functie de preferinte, laptele de midgale se poate strecura sau se poate consuma ca atare cu putina vanilie, miere, sirop artar, curmale etc. Daca il strecurati, pulpa o puteti folosi la deserturi raw vegan.

 

Lapte de migdale (3)
 

Comments

  1. Paula

    Multumim! 💗 simplu și rapid și cel mai important, foarte sănătos

  2. Pingback: Budinca de ciocolata si cocos cu seminte chia - Arome de poveste

    1. Author
      Alina Stan

      Roxana, am folosit apa la temperatura camerei. Cand consum laptele sau il pun peste cerealele copiilor, il incalzesc putin.

Leave a Comment