Tort raw cu ciocolata si menta

tort-raw-cu-ciocolata-si-menta

In Ciocolata, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post), Torturi/Tarte by Alina Stan4 Comments

Deja stiti cat de mult imi plac deseturile raw, asa ca am acceptat provocarea lansata de Vegis.ro si anume sa gatesc #retetameacucocos. Am creat aceasta reteta cu gandul la vara care se apropie si am pregatit un tort delicios in care am folosit uleiul de cocos, menta pentru un efect racoritor si ciocolata, slabiciunea tuturor :)

Tort raw cu ciocolata si menta (60)

In aceasta reteta am folosit ulei de cocos Niavis, un ulei obtinut prin presare la rece, fara procesare si care vine tocmai din Sri Lanka.

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier ) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.

tort-raw-de-ciocolata-si-menta

Uleiul de cocos il putem folosi in bucatarie la pregatirea ciocolatei raw, a deserturilor sau smoothie-urilor. Il mai putem folosi la masaj, ajuta la remineralizarea dintilor, accelereaza procesul de bronzare, protejeaza gingiile si la fel de bun este pentru intretinerea parchetului si mobilei.

tort-raw-cu-menta-si-ciocolata

Mai jos gasiti reteta pas cu pas iar sub reteta puteti vedea si pozele cu etapele ei.

5.0 from 1 reviews
Tort raw cu ciocolata si menta
 
Autor:
Portii: 11
Ingrediente
  • Blat:
  • 50 gr nuca
  • 50 gr migdale
  • 70 gr curmale
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingura fulgi cocos
  • 1 lingura unt cacao
  • Crema menta:
  • 225 gr caju
  • 80 gr miere sau alt indulcitor
  • 4 linguri ulei cocos topit
  • 3 linguri unt cacao topit
  • 10 gr frunze menta verde
  • 1-2 lingurite matcha pudra
  • 3 picaturi ulei esential menta sau dupa gust
  • ¼ lingurita vanilie pudra
  • 2 linguri zeama lamaie
  • Crema ciocolata:
  • 225 gr caju
  • 80 gr miere
  • 100 gr banane congelate
  • 2 linguri cacao pudra sau dupa gust
  • 2 linguri pudra de roscove sau dupa gust
  • 3 linguri ulei cocos topit
  • 4 linguri unt cacao topit
  • un praf de sare
  • ¼ lingurita vanilie pudra
  • 2 linguri apa
  • Decor:
  • fistic
  • capsuni
  • ciocolata
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Pentru a pregati blatul punem in robot/blender: nuca, migdalele, curmalele, cacao, fulgii de cocos si procesam pana cand obtinem o compozitie usor grunjoasa si lipicioasa.
  2. Adaugam untul de cacao si mai mixam putin pentru a se incorpora.
  3. Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava cu pereti detasabili si lasam tava la frigider pana cand pregatim crema.
  4. Pentru crema de menta punem in robot/blender: caju, miere si procesam pana cand se marunteste.
  5. Adaugam treptat uleiul de cocos topit, untul de cacao topit, frunzele de menta, macha, uleiul esential, vanilia, zeama de lamaie, timp in care procesam pana cand obtinem o crema fina.
  6. Jumatate din crema de menta obtinuta o punem peste blatul tortului iar ce ramane lasam deoparte.
  7. Punem tava la congelator pana cand pregatim crema de ciocolata.
  8. Pentru crema de ciocolata adaugam in robot/blender: caju, miere, banane congelate si mixam pana cand obtinem o crema vartoasa.
  9. Adaugam treptat cacao, pudra de roscove, uleiul de cocos topit, untul de cacao topit, sare, vanilie, apa, timp in care procesam pana cand obtinem o crema fina.
  10. Jumatate din crema de ciocolata obtinuta o intindem peste crema de menta si punem din nou tava la congelator pentru 15-20 minute.
  11. Continuam cu stratul de crema de menta iar apoi cel de ciocolata.
  12. Lasam tava la congelator pentru 2-3 ore, pana cand ne permite sa scoatem inelul detasabil.
Notite
Migdalele si caju-ul se hidrateaza 8-10 ore.
Nucile se hidrateaza 4 ore.
Tava recomandata este de diametru 16-18 cm.
Tortul se pastreaza la frigider.
tort-raw-cu-ciocolata-si-mentatort-raw-ciocolata-si-mentatort-raw-ciocolata-si-mentatort-eaw-cu-ciocolta-si-mentatort-raw-cu-ciocolata-si-mentatort-raw-cu-ciocolata-si-mentatort raw-cu-ciocolata-si-mentatort-raw-cu-ciocolata-si-mentatort-raw-cu-ciocolata-si-mentaTort raw cu ciocolata si menta (3)tort raw-cu-ciocolata-si-menta

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Tort raw cu ciocolata si menta
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 3 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Laura Ioana Popescu

    Este un deliciu! sunt indragostita si topita de placere deja doar cand privesc! esti minunata Alina, multumiri pentru tot ceea ce impartasesti cu drag si pasiune! Felicitari!!!

  2. Cristina

    Buna dimineața ! Mulțumesc pentru retete ! Ce ulei esențial de menta folosiți ?Vreau sa fac tort si bomboane pentru copil , dar nu știu ce sa cumpăr .

    1. Author
      Alina Stan

      Buna dimineata!
      Eu am folosit ulei esential de menta de la Young&Living pentru ca pe acesat in aveam in casa :) Poti folosi si alte uleiuri.
      Alina

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: