Aceasta pasca fara aluat si fara zahar, cu continut scazut de carbohidrati este un preparat facut la invitatia celor de la NoSugarShop si Oale si Tigai. Este potrivit pentru masa de Paste si este extrem de simplu de pregatit.
M-as bucura sa ma sprijinti cu like, save sau share la postarea de pe pagina de Facebook sau Instagram.
Pasca fara aluat si fara zahar este potrivita pentru masa de Paste si este extrem de usor de pregatit.
Pentru a pregati pasca avem nevoie de o tava cu baza detasabila de 16 cm, insa merge si una de 18 cm, de un robot sau un mixer si ingredientele de mai jos.
Pasca fara aluat si fara zahar
Echipament
- Tava Ø 16 cm sau 18 cm, cu baza detasabila
- cuptor
Ingrediente
- 100 g eritritol Fitfood
- 4 buc oua (220 g)
- 500 g branza vaci
- 150 g smantana
- 1 lgt esenta vanilie
- 1 lgt praf de copt
- 2 lgt coaja lamaie
- ¼ lgt turmeric
- 50 g Ketomix cozonac
- 20 g unt pentru uns tava
Instructiuni
- Eritritolul l-am facut pudra cu ajutorul Thermomixului.
- Am adaugat peste el, ouale si am mixat.
- Am adaugat apoi resul ingredientelor, branza, smantana, esenta vanilie, praf de copt, coaja de lamaie, turmericul si ketomixul de cozonac si am omogenizat.
- Compozitia obtinuta trebuie sa fie de consistenta smantanii.
- Se unge tava cu unt si se transfera compozitia pentru pasca in tava.
- Se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C si se lasa 20 minute, apoi se reduce la 170°C pentru inca 25 minute.
- Daca observati ca partea de sus se inchide prea mult la culoare, puneti o hartie de copt deasupra, pe care o umeziti cu apa si o stoarceti.
- La finalul timpului, opriti cuptorul si o mai lasati inca 10 minute in cuptor, cu usa intredeschisa.
- Fie o lasati simpla, fie o presarati cu eritritol.
Ganduri bune, Alina
[…] ati vazut deja in reteta anterioara, si anume in pasca fara zahar si fara aluat, pe care o gasiti aici, particip la o campanie organizata de NoSugarShop si OalesiTigai. Campania isi propune impartasirea […]