Tort ciocolatos cu glazura de cocos

ciocolata-cocos-Craciun-raw

In Ciocolata, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Evenimente/Targuri, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post), Torturi/Tarte by Alina Stan9 Comments

In weekendul care a trecut am fost din nou invitata la evenimentul organizat de Totul despre raw, editia a III-a, Expo, Povesti & Inspiratie. Fara Foc.  O zi plina de ateliere pe teme de nutritie, diete, hrana vie, sport si dezvoltare personala. Oamanei dragi si oameni frumosi…

Daca data trecuta la atelier am facut o demonstratie  a unui desert divin cu vanilie, nuci si caramel, de data aceasta am pregatit un tort de ciocolata raw pentru Craciun. Am fost placut surprinsa sa constat un numar mare de participanti dornici sa invete lucruri noi in vederea imbunatatirii tehnicii pregatirii unui tort raw.

Iata si cateva poze de la atelier :)

tort-raw-ciocolata-cocos-vegan

 

atelier-totul-despre-raw-tort-Craciunatelier-totul-depsre-raw-tort-Craciuntort-Craciuntort-Craciuntort-Craciun

Tort ciocolatos cu glazura de cocos
 
Autor:
Ingrediente
  • Blat:
  • 15 gr fulgi ovaz
  • 45 gr nuci pecan hidratate 12h
  • 45 gr nuci romanesti hidratate 12h
  • un praf de sare
  • ½ lingurita cacao alcalinizata
  • ½ lingurita maca
  • 70 gr curmale
  • 20 gr unt de cacao sau ulei de cocos
  • 1-2 lingurite fulgi cocos pentru tapetat tava
  • Crema ciocolata:
  • 70 gr unt cocos topit la bain-marie
  • 50 gr ulei cocos topit
  • 300 gr caju hidratat 12 h
  • 20 gr cacao alcalinizata
  • un praf de sare
  • 110 gr miere sau alt indulcitor natural dupa gust
  • 1 lingurita rasa maca
  • 1 lingurita rasa lucuma
  • ½ lingurita vanilie
  • 70 gr lapte vegetal
  • Glazura:
  • 100 gr unt cocos topit
  • 20 gr ulei cocos topit
  • 1 lingurita cacao pentru decor
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus in robot fulgii de ovaz si i-am rasnit pentru a obtine faina. Acest lucru il puteti face si cu ajutorul unei rasnite de cafea.
  2. Am adaugat nucile pecan si nucile romanesti hidratate, sare, cacao, maca, curmale, ulei de cocos/unt de cacao si am procesat pana cand am obtinut o compozitie usor granulata.
  3. Am pus fulgii de cocos in tava cu pereti detasabili, de diametru 16 cm iar peste fulgii de cocos am intins compozitia pentru blat, presand bine cu spatula umeda cu apa rece; acest lucru ajuta sa nu se prinda compozitia de spatula.
  4. Am pus tava la congelator pana cand am facut crema de ciocolata.
  5. Pentru crema de ciocolata am pus in robot untul de cocos si uleiul de cocos topit la bain-marie (pana in 37 grade Celsius).
  6. Am adaugat caju hidratat, cacao, sare, miere, maca, lucuma, vanilie, lapte vegetal si am procesat pana cand am obtinut o crema densa dar fina si aromata. Daca aveti un robot mai putin performant, puneti ingredientele pe rand si procesati.
  7. Crema de ciocolata obtinta am asezat-o peste blat si am dat din nou la congelator pentru aproximativ 3 ore pana cand s-a intarit suficient de mult pentru a putea scoate inelul detasabil.
  8. Pentru glazura am pus untul de cocos si uleiul de cocos la topit. Eu nu am pus indulcitor in glazura insa daca dorit, puteti folosi.
  9. Am desfacut inelul de la tava de tort si am intins glazura de cocos, lasand sa alunece glazura pe margini. Daca nu doriti glazura pe marginile tortului raw de ciocolata, puneti glazura peste crema de ciocolata fara a scoate inelul detasabil de la tort.
  10. Se mai pune tortul putin la rece pentru a se intari si glazura.
  11. Cand glazura este tare, se poate orna cu cacao.
Notite
Multumesc tuturor celor care au participat la atelier, pentru incurajarile primite si cuvintele frumoase pe care mi le-ati adresat, insa si celor care nu au venit la atelier din cauza distantei dar care mi-au scris randuri care mi-au umplut sufletul de bucurie si care ma fac sa merg mai departe, sa-mi doresc sa fac mai mult, la un alt nivel.

Va multumesc si va doresc liniste si bucurie alaturi de familie!

cocos-vegan-Craciun-ciocolatatort-raw-ciocolatatort-raw-vegan-ciocolataTort ciocolatos cu glazura de cocos (8)

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Tort ciocolatos cu glazura de cocos
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 4 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Catalina

    Buna Alina. La glazura am observat ca ai scris ulei de cocos si unt de cocos ambele topite. Imi poti spune care e diferenta intre ele? Si de unde pot lua untul de cocos. Untul de cocos topit nu se transforma in ulei. Multumesc pentru raspuns

    1. Alina Stan

      Buna Catalina, Produsele pot fi usor confundate deoarece cand sunt intarite, ambele produse au aceasi culoare si aceasi consistenta. Uleiul de cocos este uleiul care a fost extras din nuca de cocos iar untul de cocos este facut din continutul nucii de cococs care a fost transformat intr-un piure. Sper ca am fost suficient de clara :)

        1. Alina Stan

          Catalina, la mine pe blog, in partea dreapta ai un banner cu Bioportal. Dai click acolo si te duce la mai multe produsesi cauti unt de cocos.

  2. Romanita

    Arată impresionant. Il trec pe lista de încercat pentru Crăciun. Cu ce aș putea înlocui Maca?

    1. Alina Stan

      Daca nu iti place, poti renunta la maca insa in combinatie cu cacao rezulta o combinatie deosebita.

  3. Ora Exacta

    Navigand pe netul in limba romana uite ca am aflat pe pagina dumeavoastra.
    Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea articolelor
    de pe aceasta pagina si va urez cat mai mult succes!

  4. Maria

    Minunat tortul.Cum ai reușit sa ornezi acele stelute?Cu vreo forma?Multumesc

    1. Alina Stan

      Pentru ornat am folosit un sablon; se poate face foarte simplu dintr-o foaie de hartie :)
      Multumesc pentru aprecieri si pentru vizita! Te mai astept 😉
      Alina

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: