In weekendul care a trecut am fost din nou invitata la evenimentul organizat de Totul despre raw, editia a III-a, Expo, Povesti & Inspiratie. Fara Foc. O zi plina de ateliere pe teme de nutritie, diete, hrana vie, sport si dezvoltare personala. Oamanei dragi si oameni frumosi…
Daca data trecuta la atelier am pregatit un desert divin cu vanilie, nuci si caramel iar de data aceasta am pregatit un tort de ciocolata raw. Am fost placut surprinsa sa constat un numar mare de participanti dornici sa invete lucruri noi, in vederea imbunatatirii tehnicii pregatirii unui tort raw.
Iata si cateva poze de la atelier 🙂
Inainte sa va las reteta, va las un CADOU: toti abonatii blogului pot avea careta mea de retete, “Dulce si Sarat” la un pret special de 29 lei (cu transport inlcus) cu conditia ca plata sa se faca direct in contul AROME DE POVESTE SRL, cont RO56 INGB 0000 9999 0642 3243. Dupa ce faceti plata imi lasati adresa de livrare si un telefon in privat pe pagina de Facebook sau imi trimiteti un mail la: alina@aromedepoveste.ro.
A doua varianta de plata este prin Revolut (0722.760.240), cu mentionarea adresei de livrare in cadrul platii sau o trimiteti pe alina@aromedepoveste.ro sau in privat pe pagina de Facebook.
Daca ai o prietena si doresti sa ii faci o surpriza, poti primi 2 carti la pretul de 49 lei (cu transportul inclus), conditiile de plata fiind cele mentionate mai sus.
La comeziile de pe site, scrieti la observatii “abonat” si voi avea grija sa beneficiati de aceasta oferta.
Tort ciocolatos cu glazura de cocos
Ingrediente
- Blat:
- 15 gr fulgi ovaz
- 45 gr nuci pecan hidratate 12h
- 45 gr nuci romanesti hidratate 12h
- un praf de sare
- 1/2 lingurita cacao alcalinizata
- 1/2 lingurita maca
- 70 gr curmale
- 20 gr unt de cacao sau ulei de cocos
- 1-2 lingurite fulgi cocos pentru tapetat tava
- Crema ciocolata:
- 70 gr unt cocos topit la bain-marie
- 50 gr ulei cocos topit
- 300 gr caju hidratat 12 h
- 20 gr cacao alcalinizata
- un praf de sare
- 110 gr miere sau alt indulcitor natural dupa gust
- 1 lingurita rasa maca
- 1 lingurita rasa lucuma
- 1/2 lingurita vanilie
- 70 gr lapte vegetal
- Glazura:
- 100 gr unt cocos topit
- 20 gr ulei cocos topit
- 1 lingurita cacao pentru decor
Instructiuni
- Am pus in robot fulgii de ovaz si i-am rasnit pentru a obtine faina. Acest lucru il puteti face si cu ajutorul unei rasnite de cafea.
- Am adaugat nucile pecan si nucile romanesti hidratate, sare, cacao, maca, curmale, ulei de cocos/unt de cacao si am procesat pana cand am obtinut o compozitie usor granulata.
- Am pus fulgii de cocos in tava cu pereti detasabili, de diametru 16 cm iar peste fulgii de cocos am intins compozitia pentru blat, presand bine cu spatula umeda cu apa rece; acest lucru ajuta sa nu se prinda compozitia de spatula.
- Am pus tava la congelator pana cand am facut crema de ciocolata.
- Pentru crema de ciocolata am pus in robot untul de cocos si uleiul de cocos topit la bain-marie (pana in 37 grade Celsius).
- Am adaugat caju hidratat, cacao, sare, miere, maca, lucuma, vanilie, lapte vegetal si am procesat pana cand am obtinut o crema densa dar fina si aromata. Daca aveti un robot mai putin performant, puneti ingredientele pe rand si procesati.
- Crema de ciocolata obtinta am asezat-o peste blat si am dat din nou la congelator pentru aproximativ 3 ore pana cand s-a intarit suficient de mult pentru a putea scoate inelul detasabil.
- Pentru glazura am pus untul de cocos si uleiul de cocos la topit. Eu nu am pus indulcitor in glazura insa daca dorit, puteti folosi.
- Am desfacut inelul de la tava de tort si am intins glazura de cocos, lasand sa alunece glazura pe margini. Daca nu doriti glazura pe marginile tortului raw de ciocolata, puneti glazura peste crema de ciocolata fara a scoate inelul detasabil de la tort.
- Se mai pune tortul putin la rece pentru a se intari si glazura.
- Cand glazura este tare, se poate orna cu cacao.
Catalina says
Buna Alina. La glazura am observat ca ai scris ulei de cocos si unt de cocos ambele topite. Imi poti spune care e diferenta intre ele? Si de unde pot lua untul de cocos. Untul de cocos topit nu se transforma in ulei. Multumesc pentru raspuns
Alina Stan says
Buna Catalina, Produsele pot fi usor confundate deoarece cand sunt intarite, ambele produse au aceasi culoare si aceasi consistenta. Uleiul de cocos este uleiul care a fost extras din nuca de cocos iar untul de cocos este facut din continutul nucii de cococs care a fost transformat intr-un piure. Sper ca am fost suficient de clara 🙂
Catalina says
Si untul de cocos de unde pot sa-l iau?
Alina Stan says
Catalina, la mine pe blog, in partea dreapta ai un banner cu Bioportal. Dai click acolo si te duce la mai multe produsesi cauti unt de cocos.
Romanita says
Arată impresionant. Il trec pe lista de încercat pentru Crăciun. Cu ce aș putea înlocui Maca?
Alina Stan says
Daca nu iti place, poti renunta la maca insa in combinatie cu cacao rezulta o combinatie deosebita.
Ora Exacta says
Navigand pe netul in limba romana uite ca am aflat pe pagina dumeavoastra.
Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea articolelor
de pe aceasta pagina si va urez cat mai mult succes!
Maria says
Minunat tortul.Cum ai reușit sa ornezi acele stelute?Cu vreo forma?Multumesc
Alina Stan says
Pentru ornat am folosit un sablon; se poate face foarte simplu dintr-o foaie de hartie 🙂
Multumesc pentru aprecieri si pentru vizita! Te mai astept 😉
Alina