Prietenii nostri de la Costa d’Oro s-au grabit si au ajuns inaintea Mosului cu un pachet surpriza. Sincer, bine au facut pentru ca am avut si eu timp sa testez uleiurile lor minunate. Voi le-ati incercat?
Uleiul de masline extravirgin Costa d’Oro are o aciditate de 0,3-0,4%, maxim adimis fiind 0,8%. Nenumarati medici si nutritionisti recomandata a se consuma cate o lingurita pe zi pe stomacul gol.
Uleiul de masline extravirgin nefiltrat Costa d’Oro este un ulei dens, sanatos si are un gust usor si aroma de fructe. Acest ulei se poate folosi la salate, supe sau sosuri.
Uleiul Costa d’Oro Omega 3 este o combinatie intre uleiul de floarea soarelui, uleiul din samburi de struguri, uleiul de porumb, uleiul din seminte de in si uleiul de trarate de orez, fiind un ulei gustos si aromat.
Acum sa va spun ce am gatit eu cu minunatul ulei de masline Costa d’Oro extravirgin 🙂
Salata de quinoa, cartof dulce si kale
Ingrediente
- 200
- gr quinoa alba
- 800 gr cartof dulce
- 150 gr kale
- ulei masline extravirgin Costa d'Oro
- 4 fire ceapa verde
- 3 fire usturoi verde
- sare
- 3/4 lingurita coriandru pudra
- 3/4 lingurita curcuma pudra
- 1 lingurita ghimbir ras
- 2 linguri zeama lamaie
Instructiuni
- Am spalat bine quinoa cu apa rece si am pus-o la fiert in apa cu sare.
- Am lasat quinoa la fiert 10-12 minute, am oprit focul si am mai lasat-o sa stea inca 10 minute cu vasul acoperit.
- Am scurs apa si am transferat quinoa intr-un castron.
- Cartofii dulci i-am curatat, i-am taiat bucatele mici (aprox 2 x 1,5 cm), am pus putin ulei de masline extravirgin Costa d'Oro si am amestecat astfel incat sa se distribuie peste tot.
- Cartofii dulci unsi cu ulei de masline i-am pus in tava pe hartie de copt si i-am introdus in cuptorul electric preincalzit si i-am lasat la 180 grade Celsius pana cand s-au facut. Faceti proba cu o furculita.
- Kalele le-am spalat cu apa rece si le-am lasat la zvantat pe un prosop de hartie.
- Intr-un wok am pus putin ulei, ceapa si usturoiul tocat si am lasat pe foc 1-2 minute iar apoi am adaugat sare, coriandru, curcuma, ghimbir (dat pe razatoarea mica), zeama de lamaie, am amestecat si am lasat doar 1 minut pe foc.
- Am luat wok-ul de pe foc si am adaugat kalele zvantate si taiate fasii.
- Acesta compozitie am adaugat-o peste quinoa fiarta si peste cartofii pregatiti la cuptor si am amestecat.
- La final gustam pentru a vedea daca mai vrem sare sau de ce nu o lingurita de ulei de masline Costa d'Oro 😉
Te astept la Atelierul cu Ciocolata si Gustari Sanatoase pentru Copii din 24 martie 2018. Cei mici vor pregati impreuna cu parintii lor, ciocolata, pe care o vor lua acasa, si gustari sanatoase cu pate vegetal preparat acasa si vlastari plini de nutrienti. Toate detaliile atelierului le gasesti aici. Achita pana pe 20 martie si beneficiezi de reducere!
Leave a Reply