Bilant la sfarsit de an pentru Arome de poveste

arome-de-poveste

In Evenimente/Targuri, UTILE by Alina Stan8 Comments

 

Si cum este ultima zi a anului 2015, nu se putea sa  nu fac o retrospectiva a anului care tocmai se incheie. Pot spune ca a fost un an bun, cu realizari si invataminte. Am cunoscut oameni frumosi, am legatat noi prietenii si am primit cu inima deschisa toate incurajarile, felicitarile dar si sugestiile sau observatiile facute. Mi-am depasit unele limite si frici pe care le aveam dar  sa nu credeti ca le-am terminat … work in progress :)

In prima luna a anului 2015 am fost aleasa cu  o reteta de orez biryani ca fiind una dintre cele 15 retete selectate de Adi Hadean. Cu aceasta reteta a bucatariei indiene am participat la concursul “Se cauta interni la adihadean.ro” unde au fost primite peste 250 de aplicatii. Din cei  15 selectati, doar 3 au mers mai departe. Eu nu m-am aflat printre ei, insa bucuria pentru faptul ca am participat  a fost mare.  Am primit un premiu pe care il port de fiecare data cu placere :)

orez-biryani

 

Tot in luna ianuarie am aparut intr-un e-book cu retete fara gluten in urma unei campanii la care am participat in luna Decembrie, campanie organizata de Dr. Schar, produse fara gluten.

In luna Martie am tinut primul atelier raw unde am pregatit o altfel de negresa si bineinteles ca nu putea lipsi nici ciocolata raw vegan :)

 

Dulciuri sanatoase Totuldespre raw

Tot in luna Martie am avut ocazia sa gatesc pentru prima data intr-o bucatarie profesionista alaturi de cativa bloggeri culinari, unde Chef Maurizio Morini de la Restaurantul Parma di Tavola ne-a indrumat in pregatirea mai multor preparate delicioase.

Mai jos puteti vedea un scurt film de la restaurant si cateva poze facute de Catalina de la Kiss the Cook.

 

PARMA-IN-TAVOLA

parma-in-tavola

Parma in Tavola 6

 

 

 

 

 

 

 

 

Parma in Tavola

Parma in Tavola 5

parma-in-tavola

 

 

 

 

 

In luna Aprilie, una dintre retetele mele de inghetata raw a aparut pe site-ul www.reds.ro, categoria deserturi fara foc si tot in aceasta luna am anuntat pe pagina Arome de Poveste posibilitatea de a face comenzi de deserturi raw vegan, deserturi fara coacere, fara zahar, fara faina si fara proteina animala. Mare mi-a fost bucuria cand am vazut cat sunt de cautate si apreciate aceste deserturi pe care le fac cu drag si pasiune.

In luna mai, promovata ca si luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara gluten, am participat alaturi de Alimente Speciale.ro,  The Smart Cuisine  si alti 11 bloggeri culinari,  la campania Mananc Responsabil, o campanie care si-a propus sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentație, cuprinzand retete pentru persoanele cu regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici.

Iata si preparatele cu care am participat la aceasta campanie unde am castigat locul intai:

 

budinca chia

 

Budinca de chia cu lapte de cocos

 

 

 

 

inghetata raw, inghetata cu afine, raw vegan, fara lactoza, fara zahar

 

Inghetata cu afine si cocos

 

 

 

 

crumble cu rubarba, rubarba si capsuni

 

Crumble cu rubarba si capsuni

 

 

 

 

Paste cu spanac, rosii si busuioc (3)

 

Paste cu spanac si rosii

 

 

 

 

tort fara gluten, tort cu morcovi

 

 Tort cu morcovi, mascarpone si lamaie

 

 

 

 

budinca tapioca     Budinca de tapioca cu capsuni

 

Clatite cu cocos - fara gluten (3)

 

 

Clatite cu cocos

 

 

 

fursecuri fara glute, fursecuri cu portocale

 

Fursecuri fara gluten

 

 

 

 

fara gluten, briose cu migdale

 

Briose cu migdale si stafide

 

 

 

 

paste fara gluten, paste cu sos pesto

 

Paste cu sos pesto

 

 

 

 

inghetata cu cafea, inghetata fara lactoza

 

Inghetata de cafea cu sirop de caramel

 

 

 

 

 

 

Daca in luna iunie am castigat locul intai in campania Mananc Responsabil, in luna iulie am aparut in e-bookul aceleasi campanii.

Tot in iulie, am aparut intr-un top facut de Ruxandra de la Gourmandelle, intitulat “10 Bloguri vegetariene care te vor face sa renunti la carne

In luna Septembrie am participat la Expo, Inspiratie & Povesti Fara Foc. Editia a II-a unde am tinut un atelier despre cum putem face acasa un desert raw vegan super delicios si am pregatit un deliciu raw cu nuca, vanilie si caramelA fost un succes total!

 

nuci, caramel12034258_885939731484909_6026947249975071733_o7SePY4i8MMrUHwvB3P7RjtY9BC-nQjoAq_Cc7KjQPRk

 

 

 

 

KODAK Digital Still Camera MLmNJdh7TdzhhbO_Xog1h0M30cf17KeyQvDEUZ8Yd04

pNoUoDth3Lfs-ODqEt89_Qv3dtCqv_BXce8Zo1Wny5E

 

 

 

 

 

 

 

Pozele din cadrul atelierului au fost facute de Marius Dragne.

In luna Octombrie am filmat impreuna cu Digi 24  pentru emisiunea “Jurnal de copii”, tema intitulata “Sa gatim in familie”. Incepand cu minutul 19.00 puteti vedea aici filmuletul pe care l-am facut impreuna cu cei 2 zmei ai mei.

Tot in luna Octombrie am aparut in primul numar al revistei Slowly Veggie, o revista cu retete usoare si fara carne.

SAMSUNG SAMSUNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In luna Noiembrie am filmat din nou pentru Digi TV . Aveti aici un alt filmulet unde incepand cu minutul 18.10 ne pueti vedea pregatind dovleac la cuptor cu miere si nuci.

Adelicii recomanda 10 retete fara carne, pe baza de conopida, printre care se afla si Arome de poveste.

In luna Decembrie am filmat editia speciala de Craciun pentru “Jurnal de copii”  si pentru Miele Center Romania. Puteti vedea  aici cum am pregatit turta dulce impreuna cu baietii mei, incepand cu minutul 21.05.

Tot in luna Decembrie, blogul Arome de Poveste a fost nominalizat de catre Asociatia Vegetarienilor din Romania la sectiunea de “Cel mai bun blog de retete vegetariene” iar in urma votului, am castigat acest loc.

Tot cu “Cel mai bun blog de retete vegetariene” am aparut si pe www.restograf.ro 

In luna decembrie am avut al treilea atelier de dulciuri raw. Atelierul a fost organizat de Totul despre raw in cadrul Expo, Povesti si Inspiratie. Fara foc. Editia a III-a unde am pregatit tortul perfect de Craciun.

 

tort-Craciun tort-raw-ciocolata Tort ciocolatos cu glazura de cocos (19)

 

 

 

 

 

 

 

 

atelier-totul-depsre-raw-tort-Craciunatelier-totul-despre-raw-tort-Craciun

 

 

 

 

 

 

Si de aceasta data, pozele din cadrul atelierului sunt facute de Marius Dragne.

Luna decembrie a anului 2015 s-a incheiat cu aparitia retetei Tort ciocolataos cu glazura de cocos in revista “Ce se intampla doctore?” si aparitia blogului Arome de poveste in recomandarile de retete sanatoase pentru masa de revelion, recomandari facute de Izabela Panescu

Anul 2016 sa imi aduca mai multa incredere in fortele proprii, sa-mi permit sa-mi imaginez situatiile ideale pentru a putea realiza ceea ce imi doresc!

Va doresc un An Nou  cu bucurii, liniste si impliniri!

Va imbratisez!

Alina

Comments

  1. Gina Bradea

    Felicitari din tot sufletul, draga mea! Multa munca, multa pasiune, rezultate pe masura!
    Foarte frumos an ai avut si sunt convinsa ca vei avea un 2016 si mai bun!
    La multi ani!

    1. Alina Stan

      Multumesc, Gina! Un an bun cu sanatate iti doresc si multa putere de munca!
      La multi ani!

  2. Laura

    Frumos parcurs pentru doar un an. Felicitari, Alina! La multi ani si la mai multa imaginatie! 😉

Leave a Comment