Orez Biryani

orez-biryani

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan2 Comments

Prima oara am mancat orez Biryani in India; de atunci il gatesc cu mare placere, avand o aroma unica :)

Este un orez aromat cu legume si multe condimente. Il recomand gurmanzilor si nu numai 😉

Orez Biryani (2)

Orez Biryani
 
Autor:
Ingrediente
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Orezul inmuiat l-am fiert in proportie de 90% impreuna cu sarea, piperul, cardamonul si cuisoarele.
  2. Odata fiert, l-am strecurat si l-am lasat intr-un vas acoperit, pentru a se pastra cald.
  3. Intr-un wok de ceramica am pus ulei de masline, cand s-a incins am adaugat chimion, cardamon, piper, cuisoare, scortisoara, frunze dafin, ghimbir ras si am lasat pe foc 1 minut.
  4. Am adaugat in wok buchetele mici de conopida si morcovi tocati; am pus sare, coriandru pudra, turmeric pudra, garam masala si am lasat wokul acoperit la foc mic pentru 4-5 minute.
  5. Am pus zeama de lamaie, pasta de rosii, apa si am lasat sa se patrunda legumele; apa se va evapora in aproximativ 10 minute.
  6. Odata evaporata apa, am adaugat usturoiul verde de la congelator si am lasat pe foc 1-2 minute. Se poate pune si usturoi uscat.
  7. Separat intr-o tigaie fara ulei, am tras caju-ul putin la tigaie. Spre final am adaugat langa caju si stafidele si le-am lasat si pe ele aproximativ 1 minut.
  8. Vom imparti orezul si legumele in 3 parti; eu am scos cardamonul si cuisoarele.
  9. Punem cate un start de orez iar apoi un strat de legume pana cand terminam compozitiile iar deasupra punem caju-ul si stafidele trase la tigaie.
Notite
Orezul poate fi mancat ca atare sau impreuna cu un sote de spanac :)

biryani

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Orez Biryani
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Ana

    voiam sa te intreb de unde ai cumparat vasul acela indian de prezentare!
    Buna!
    Insa am citit in randul 1 ca prima data ai mancat acest orez in India,,deci e f clar de unde vasul! Eu nu am nici o sansa sa ajung in india,din pacate!
    Imi plac teribil retetle tale si fotografiile…te urmaresc de ceva timp,doar ca vin cam rar cu comentarii.
    felicitari pt blog!

    1. aromedepoveste

      Buna Ana,iti multumesc pentru vizite :). Da, vasul l-am luat din India. Obisnuiesc sa imi cumpar cate ceva de prin locurile vizitate, iar cum imi place sa gatesc, acel ceva se concretizeaza intr-un mic accesoriu de bucatarie 😉
      Multumesc inca o data si te astept oricand si cu comentarii 😉
      Seara buna!

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: