Varza este una dintre cele mai vechi legume ce poate fi considerată un medicament naturist anticancerigen, fiind bogata in vitamine si recomandata in orice sezon.
Zeama de varza murata
Author:
Ingredients
- un bidon/butoi de 5 l
- 1 varza mare
- 4 linguri sare mare neiodata pentru muraturi
- 4 litri apa
- 1 sfecla rosie mare
Instructions
- Am curatat varza de primele frunze exterioare, am verificat ca frunzele sa nu aibe gaurele si am tocat-o.
- Am introdus varza tocata in bidon; eu am pus-o intr-un bidon de 5 l de la apa.
- Am pus aproximativ 4 litri apa la incalzit (nu fierbinte), cat sa pot dizolva sarea, si am pus apa cu sare peste varza. Se pune 1 lingura sare la fiecare litru de apa.
- Pentru a-i da culoare frumoasa, am feliat o sfecla rosie si am introdus-o in bidon.
- Bidonul l-am lasat in camara, la o temperature de 23 grade; in 5-6 zile, in functie de temperatura din camara, zeama de varza va fi gata.
- Putem folosi zeama de varza ori de cate ori dorim sa dam gust acrisor mancarurilor sau poate fi consumata ca atare.
[…] Pentru ciorba am folosit zeama de varza pe care o putem pregati simplu, acasa. Aveti aici pasii. […]